Et stigende antal deltager på hygiejnekursus for jægere rundt omkring i Danmark – og kurserne giver faktisk et meget stort udbytte til deltagerne

Hovedformålet med et Hygiejnekursus for jægere var med det klare mål for øje, at kunne honorere de tyske krav om beviset, for at kunne deltage i jagterne syd for grænsen. Men efterfølgende kan det konstateres, at kurset sandelig er meget mere, end “blot” et bevis.

Af Peter Thisted

Har du nogen sinde tænkt på, at somme tider smager en dyrekølle altså bare meget bedre end andre gange? Du har måske også været ude for, køllen faktisk slet ikke smagte særlig godt?

Det kan der være andre forklaringer på, end kokkens eventuelle manglende evner eller held i køkkenregionen.

Skyder man f.eks. et dyr med en mavekugle, og den efterfølgende bliver eftersøgt og stresset af en schweisshund, så står man altså med et dyr, som aldrig bliver til en prima-steg.

For det første udløser dyret masser af adrenalin, indtil den bliver fundet og affanget. Dernæst er den via et maveskud ikke blevet afblødt ordenligt.

Uanset hvor længe man vælger at lade sådan en dyrekrop hænge, så bliver dette kød en øv-oplevelse. Det bliver ikke mørt, og smagen bliver heller ikke noget, der kan skrives tykke kogebøger om.

Og hvorfor så det med smagen?

Blodet kommer ikke væk fra kødet/musklerne, uden at hjertet pumper blodet væk. Sidder det i stedet som i eksemplet stadigvæk i kødet, så vil det uværligt påbegynde en nedbrydningsproces (rådne), mens dyret hænger, da blodet nedbrydes hurtigere end kødet.

Nogen vil kalde det “kraftig vildtsmag” – dyrlægen på hygiejnekurset kaldte det noget mere radikalt – nemlig råddenskab.


SE MERE PÅ VILDTSUNDHED.DK

Men – der er rigtig megen god information på et hygiejnekursus for jægere – jeg er i al fald færdig med at brække dyr uden handsker. For slet ikke at tale om at poste adskillige hektoliter vand ind i et dyr med rester af maveindhold. Kurset har også givet et par gode ideer til, hvor riffelkuglen bør placeres, hvis stegen skal være “spitzenklasse” …

Men det kan kun anbefales alle, at gennemføre et hygiejnekursus for jægere. Der er mange kurser rundt omkring i landet i løbet af året, og 4 timer af din tid + en mindre kursusafgift er absolut en rigtig god investering.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »