Fiskelykke kan ikke måles i kilo og centimeter. Men i denne beretning fra bogen Verden Rundt kommer man ikke uden om nøgletallene: 20 kilo laks, 11-årig dreng og en 1-hånds fluestang

Af Michael Sand 

Ingen tvivl. Mødet med Vancouver Islands dyreliv havde været fantastisk for os. Men blandt de mange oplevelser med kamera og fluestang, var der en, der manglede. Nærkontakt med en kongelaks: Laksefamiliens royale overhoved.

Vi havde fisket lidt med guides, men mest af alt havde vi fisket for os selv. Prøvet for os frem og taget fiskedagene, som de kom – en dag af gangen. Vi nærmede os oktober, og sæsonen for kongelaksene sang på sidste vers.

– Hvis I skal fange kongelaks, skal I kontakte guiden Courtney fra Nile Creek.  Jeg besøgte ham for et par dage siden og fangede flere ”Kings” på 12-15 kilo.

De magiske sætninger kom fra forfatteren Dennis Reid, som vi mødte en eftermiddag ved Quinsam, en biflod til Campbell River, den vel nok mest kendte lakseflod på Vancouver Island.

Artiklen fortsætter i Verden Rundt

KLIK og bestil her

Bogen Verden Rundt er på 256 sider og indeholder: 

Kudu i Sydafrika, Bison i South Dakota, Muntjack i England, Sortbjørn på Vancouver, Vildsvin i New Zealand, Stør i Canada, Tahr i New Zealand, Kongelaks, Brown Trout, Eland i Sydafrika, Pukkellaks, Svensk Efterårsferie, Gemse i New Zealand, Vildfår i i New Zealand, Possum i New Zealand, Afrikansk antilope, Duejagt i England, Australien, Dåhjort i England

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »