Fiskelykke kan ikke måles i kilo og centimeter. Men i denne beretning kommer man ikke uden om nøgletallene: 20 kilo kongelaks, 11-årig dreng og en 1-hånds fluestang

Fiskeri efter kongelaks på Vancouver Island
– en reportage om fluefiskeri og laks på over 20 kilo

Af Michael Sand 

Ingen tvivl. Mødet med Vancouver Islands dyreliv havde været fantastisk for os. Men blandt de mange oplevelser med kamera og fluestang, var der en, der manglede. Nærkontakt med en kongelaks: Laksefamiliens royale overhoved.

Vi havde fisket lidt med guides, men mest af alt havde vi fisket for os selv. Prøvet for os frem og taget fiskedagene, som de kom – en dag af gangen. Vi nærmede os oktober, og sæsonen for kongelaksene sang på sidste vers.

kongelaks på Vancouver Island

Kongelaks på Vancouver Island – en canadisk ø på cirka 32.000km². Vancouver Island ligger i Stillehavet, vest for Britisk Columbias fastlandskyst

– Hvis I skal fange kongelaks, skal I kontakte guiden Courtney fra Nile Creek.  Jeg besøgte ham for et par dage siden og fangede flere ”Kings” på 12-15 kilo.

De magiske sætninger kom fra forfatteren Dennis Reid, som vi mødte en eftermiddag ved Quinsam, en biflod til Campbell River, den vel nok mest kendte lakseflod på Vancouver Island.

Kongelaks på Vancouver Island

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »