Den 16. maj og den 16. august er mærkedage for en lang række danske bukkejægere. Men mange har også sat et stort kryds i kalenderen d. 10. august

Af Michael Sand

Brunst-aktivitet kan være afgørende for resultatet, når man driver jagt i Sverige og Norge, hvor jagten først indledes, når råvildtets brunst er ved at klinge af.

LÆS mere om JAGT I SVERIGE

Det betyder, at mange  – især ældre bukke – ofte er afrustet og derfor meget vanskelige at jage, når jagten indledes.

LÆS mere om AFBRUNSTEDE RÅBUKKE

Efter talrige parringer og daglig kontrol af reviret, kan det virke som bukkene nærmest går i dvale: De flytter sig meget lidt og rejser sig kun, når sulten melder sig.

LÆS mere om BUKKEJAGT

Står den på bukkejagt i Norge eller Sverige?
Læs også artikel om sikkerhed og tjekliste til nødvendigt udstyr:

BUKKEJAGT – TUREN GÅR TIL SVERIGE

 

I Norge har man oplevet, at den allerede udfordrende norske bukkejagt i skov og på fjeld, hvor der langt fra står en råbuk på hver lysning, kan være lidt for udfordrende. Underforstået at der ikke bliver nedlagt det antal bukke, som man ønsker.

Derfor har de norske myndigheder valgt at flytte sæsonstarten fra den oprindelige 16. august til den nuværende 10. august.

På det tidspunkt er brunsten endnu ikke klinget helt af, og det er stadig muligt at oplev bukke, der er på jagt efter en rå, som ikke er beslået og derfor interesseret i en flirt.

LÆS OGSÅ: NORSKE JAGTTIDER

LÆS OGSÅ:
SVERIGE INDFØRER FORÅRSJAGT PÅ RÅBUK

LÆS OGSÅ:
LÆSERBREV OM NYE SVENSKE JAGTTIDER PÅ RÅVILDT

LÆS herunder beretning om bukke-brunst-jagt i Norge  … husk at klikke for stor visning i nederste højre hjørne.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »