Netnaturs mangeårige skribent Ib Nordentoft Andersen er efter længere tids sygdom afgået ved døden

Af Redaktionen

Ib Nordentoft Andersen blev oprindeligt uddannet pilot i det danske forsvar, hvor han gjorde tjeneste fra 1962 til 1975.

I 1975 fik han tilbudt jobbet som privatpilot for Statspræsidenten Siaka P. Stevens i den vestafrikanske stat Sierra Leone.

I den tid Ib Nordentoft Andersen var i Sierra Leone fik han rig lejlighed til dyrke jagtens glæder samt dykke ud for den smukke kyst. Efter otte år, krydret med en stribe mislykkede statskup og en masse god jagt, gik turen videre til Sydafrika. Her arbejdede han med VIP-protection og havde blandt andet æren af at yde tjeneste til nu afdøde præsident Nelson Mandela.

I 1993 gik turen tilbage til Danmark sammen med sin engelske hustru. Han fik nu kontrakt med forsvaret som reserveofficer. De efterfølgende år bød på oplevelser/arbejde så vidt forskellige steder som Bosnien, Tajikistan, Finland, Georgien og Kashmir.

I de sidste år har det udelukkende været jagten og skriverierne på bl.a. Netnatur, som Ib brugte sin tid på, når helbredet tillod det.

På facebook har Ib været en flittig og kendt debattør. Så snart et spørgsmål drejede sig om våben, var facebookbrugerne hurtige til at tagge hans navn.

Ib Nordentoft Andersen vil blive dybt savnet på Netnaturs redaktion, hvor han som menneske har været et højt skattet medlem med sit gode gemyt og store indsigt. Ib havde en utrolig stor viden om våben, skydning og Afrika. Sidstenævnte havde en stor plads i Ib’s hjerte. Han var tillige i besiddelse af en stor nysgerrighed og ihærdighed, der gjorde, at han aldrig stoppede med at lære nyt.

Æret være Ib Nordentoft Andersens minde.

sb2

Gennem den næste tid vil vi fra redaktionens side finde nogle af Ib’s fremragende artikler frem og bringe dem på ny.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »