En af Afrikas mest almindelige antiloper er også samtidig en af kontinentets mest graciøse og mest eftertragtede og en impala er et must-have for enhver, der rejser på jagt i Afrika

Af Redaktionen

De fleste, der rejser på jagt i Afrika for første gang har en impala på ønskelisten.

Arten hører nemlig til blandt de mest budgetvenlige af de mange antiloper m.m., som man kan nedlægge i f.eks. Sydafrika eller Namibia, som er de meste almindelige destinationer for førstegangsrejsende. En impala kan man nedlægge for det som man i almindelighed betaler for at skyde en pæn seksender råbuk i f.eks. Polen. 

Men prisen er ikke den eneste årsag til at mange eftertragter impala og ønsker den som en del af deres trofæsamling.

Den op til cirka 65 kilo tunge impala er også en af de mest graciøse antiloper, som man finder på kontinentet. En impala, der flygter fra en forfølger er således et ganske imponerende syn.

De næsten dådyr-store antiloper kan springe op til tre meter – op i luften – og genneføre lange, nærmeste svævende spring på helt op til ni, ti meter.  

Impala finder man typisk i mere åbent terræn i Kenya, Tanzania, Mocambique, Namibia, Botswana, Zambia, Zimbabwe, sydlige Angola, Sydafrika og Uganda, hvor man har navngivet byens hovedstad Kampala efter arten. 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »