En stor tysk vildsvinejagt hviler på organisering og planlægning. I Jagtbogen-Vildsvinet kan man dog læse om en jagtdag, hvor ikke alt gik lige efter planen

Af Netnaturshop.dk

Forventningerne var tårnhøje, da jægerne sidst på eftermiddagen indfandt sig i den danskejede jagthytte i midten af middelalderbyen Trysa.

Den følgende dag stod den nemlig på vildsvinejagt. En efterhånden alt for store bestand i de omkringliggende land- og skovbrugsområder skulle nemlig reduceres, så det kunne mærkes.

Det dansk drevne jagtrevir afholder kun én bevægelsesjagt årligt og vanen tro skulle jagten gennemføres samme dag, som de tilstødende statsejede arealer afvikler jagt.

Dermed kan vildsvinene flyttes fra område til område til glæde for begge jagtselskaber.

Jagt på vildsvin i Tyskland

I Jagtbogen – Vildsvinet, kan man bl.a. mange andre reportager fra hele verden, læse om en vildsvinejagt i Tyskland. Bogen kan købes i Netnaturshop.dk, hvor den også sælges som del af en pakke bestående af fem bør til kr. 299, – for hele pakken.

Der er mange jægere på post, når en stor bevægelsesjagt blæses i gang. Alligevel er oddsene i vildtets favør.

De mange jægere skulle således afdække omkring 600 ha skovområde. Og når man så at sige kun har ét årligt skud i bøssen, er organisering og en gennemtænkt plan altafgørende. I modsat fald vil alt for mange vildsvin udnytte hullerne i skyttekæden i de få timer, som jagtdagens ene “drev” står på.

Men i november-jagten, beskrevet i Jagtbogen – Vildsvinet, holdt planen desværre ikke helt. Det var nemlig huller i rækkerne, da der næste dag blev holdt parole.

En stor del af det danske selskab mødte ikke op, da en akut maveforgiftning havde ramt jægerne i løbet af natten.

Den velgennemtænkte plan måtte suppleres med en improviseret plan b og dermed fik jagtdagen alligevel den højtidelige begyndelse, som ikke mindst de tilrejsende danske jægere havde set frem til.

Heldigvis stod Jagtbogens udsendte distancen og da Peter Thisted skubbede det tungt ladede magasin i riflen, så han de første sorte skygge fare over et smal skovspor.

Hvordan det herefter gik med den store tyske bevægelsesjagt i Trysa, kan man læse mere om i Jagbogen – Vildsvinet, som kan købes hos Netnaturshop.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »