Forskere håber at forståelse for hjortevildtets gevirudvikling kan føre til bedre behandling og forebyggelse af knoglesygdomme hos mennesker

Af Redaktionen

Hvis forskerne kan få bedre forståelse for hjortevildtets gevirdannelse, kan de måske blive i stand til bedre at behandle og forebyge forskellige former for knoglelidelser hos mennesker.

Det er i følge Standford Medicine konklusionen fra en gruppe forsker, der er ledet af Peter Yang, PhD på universitetet i Stanford.

Forskere mener, at forståelsen for hjortevildtets gevirdannelse kan hjælpe i behandlingen af mennekser og de har allerede identificeret to gener hos hjortevildtet, som er vigtige for hurtig celledannelse og hærdning af knoglevævet. Det er håbet, at denne indsigt sammen med endnu større forståelse for gevirdannelsen, kan anvendes til til behandling af uheldig knogleudvikling hos mennesker.

Det er hjortevildtets evne til hvert forår at sætte et nyt gevir op, der har ført universitetsforskerne på sporet af de muligheder, der måske gemmer sig, hvis de kan får en bedre forståelse for den proces, der danner et hjortegevir.

Det er den enorme hastighed, som geviret hos hjortevildt kan vokse med, der har fået Peter Yang til at interessere sig for genetikken bag hjortevildtets gevirdannelse.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »