Politiet i Finland har optrevlet organiseret indsmugling og opdræt af ulve og ulvehybrider. 30 dyr er aflivet i forbindelse med indsatsen 

Af Redaktionen 

KLIK og læs også Netnatur opdatering fra 20. marts 2019:
Avl af ulvehybrider meldt til politiet

Avl af ulvehybrider og ulovlig import af ulve er blevet afsløret i Finland. Det skiver Svensk Jakt, der fungerer som medie for Sveriges Jägerforbund. 

Det oplyses, at der er et sted er fundet 64 dyr, og at en undersøgelse viser, at der er tale om hybrider – altså dyr med både hunde og ulveblod.

Otte mennesker mistænkes nu for at stå bag systematisk at smugle ulve og opdrætte ulvehybrider i Finland.

Forbrydelserne skulle have fundet sted i perioden juni 2016 og januar 2019, hvor politiet gjorde en fælles indsats på tre ejendomme i Högfors, Loppi og Orimattila.


30 ulvehybrider er aflivet

En af de mistænkte skulle ifølge politiet have opdrættet ulvehybrider på sin gård i Loppi nær Riihimäki.

I avlen indgår der ifølge samme kilde fire russiske ulve, der skulle være  smuglet til gården. 

I Orimattila fandt politiet to dyr, der er mistænkt for at være ægtet ulve. De blev holdt under kritisable forhold i en sauna uden adgang til vand eller mad. Dyrene blev senere bekræftet som ulve.

På en gård i Loppi fandt politiet 64 dyr, der alle blev omtalt som hybrider mellem ulv og hund. I forbindelse med indsatsen blev 30 dyr aflivet.  

De mistænkte vil i løbet af sommeren blive retsforfulgt for grov faunakriminalitet herunder smugling samt overtrædelse af reglerne for dyrevelfærd. 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »