En snes undslupne hængebugssvin, der i en uge har levet på tålt ophold ved Tønder, får ikke opholdstilladelsen i det fri forlænget

Af Netnatur Rokoko-redaktion

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu besluttet, at grisene skal skydes. Dels fordi ejeren af svinene ikke har kunnet findes, og man ser ikke sig heller ikke i stand til at indfange dem.

Om det er fordi svinene er specielt hurtige, eller det er ordensmagtens kondition der er årsag til beslutningen, har redaktionen ikke kunnet få oplyst.

Sagen har trukket i langdrag, idet loven ikke umiddelbart tillader at man nedskyder undslupne husdyr. Imidlertid er svinene begyndt at formere sig, og det kunne åbenbart sætte skub i sagerne.

Formanden for den lokale afdeling af “Hængebugssvinets venner”, Peggy Schweinkopf, er helt uforstående over for, at svinene skal nedskydes:

Hængebugssvinene har da få smilet frem på alles læber i området, og de har blandt andet også hjulpet borgerne med forberedelserne til efterårsgravningen af villahaverne, udtaler hun.

Den lokale jagtforening “Krudt Tønderne” er stærkt forundrede over beslutningen. Hængebugssvinene må jo være en yderst sjælden svine-mutation, som er helt resistent over for svinepest, idet Naturstyrelsen ikke prompte har forlangt nedskydning, som det jo ellers er vanlig praksis med grænseoverløbende vildsvin.


Netnaturs Rokoko-redaktion gør opmærksom på, at enhver sammenligning med autentiske personer og navne er helt tilfældige og i øvrigt er redaktionen blottet for enhver tænkelig jordforbindelse.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »