Korte nyheder fra hele verden. Klik og hold dig opdateret

Flere vildsvin, men færre til at betale for skaderne  

I Frankrig bliver der flere vildsvin og de påfører landbruget så mange skader, at flere jagtklubber trues af konkurs, da de hæfter for en væsentlig del af de skader som vildsvinene pådrager erhvervet. 

Det oplyser Svensk Jakt, der samtidig påpeger, at der over tid er blevet færre franske jægere til at betale for de mange skader. Derfor vil man nu forsøge at forhandle sig frem til en mere fair fordeling af skaderne mellem landbrug og jagtklubberne

 

Nej til elgjagt fra helikopter 

Amtsbestyrelse i Norrbotten Amt siger nej til Sveaskogs anmodning om at nedlægge elge ved hjælp af helikoptere, droner og snescootere.

Årsagen til de drastiske forslag bunder i antagelsen om, at bestanden af elge er for stor i forhold til produktion af skov. 

Det oplyser Svensk Jakt.

Sveaskog skriver på forsiden af egen hjemmeside følgende om organisationens mission. 

” Vi er Sveriges største skovejere – med et stort ansvar. Da vi arbejder på statens vegne, har vi et højere formål. Vores vigtigste opgave er at passe på skoven, så den kan fortsætte med at vokse og spille en vigtig funktion i fremtiden.”

Middel mod skovbrande

Skovbrande er ikke kun en udfordring for de dyr og mennekser, der lever i de områder der rammes.

Skovbrande udleder også store mængder CO2 og alene i Australien udledte de ekstraordinære voldsomme brande i 2019 i nærheden af 400 millioner tons CO2. 

Det oplyser Illustreret Videnskab, der bringer artikel om et nyt middel mod skovbrande, der klæber sig sig græsset i flere måneder.

Anvendt rigtigt skulle dette være i stand til at nedbringe natur og skovbrande betydeligt. I følge Illustreret Videnskabs informationer med helt op 80%

Den brandhæmmende væske lægger sig over græsset og skylles først væk, når det udsættes for heftig regn. 

Kan ulve føre til spredning af Afrikansk Svinepest?

 
Dyrlæge Dr. J. Schierig mener, at det er så mange ulve i i Tyskland, at det kan øge risikoen for at sprede Afrikansk Svinepest (ASP).

 
Når ulve spiser syge svin, kan de transportere smitten rundt over store afstande, da de ikke selv bliver smittet og dør, som tilfældet er med de smittede svin. 
 
Dyrlægen har sendt sin bekymring Bundesministeren für Ernähung und Landwirtschaft

 

Genetisk vigtig ulv er skudt

Länsstyrelsen i Västerbottens län har skudt den ulv, som i en tid har befundet sig nær ved Jörn. Der bliver således alligevel ingen flytning af den såkaldte genetisk vigtige ulv.

Var det en fejl at genindføre ulv til Colorado

Var det en fejl at genintroducere ulv til Colorado? Det mener tidligere wildlife commissioner Rick Enstrom

Noas Ark som dybfryser 

Verden kan have mistet halvdelen af sine dyr i år 2050 og inspireret af Noas Ark forsøger forskere at redde truede arter ved at gemme dem i enorm zoologisk dybfryser 

Klik og læs: Illustreret Videnskab

Bjerggorilla fortsat i fremgang

Program iværksat for at sikre en fremtid for bjergoralla ser ud til at virke og bestanden er nu vokset til 1063 individer

KLIK og læs mere 

 

Elektriske vildsvinehegn Langs Oder-Neisse-grænse

 
I kampen mod ASF forsøger delstaten Brandenburg nu at forhindre, at inficerede vildsvin krydser grænsen, med opsætning af et elektriske hegn.
Langs Oder-Neisse-grænsen skal flodbredderne sikres op til 120 km af mobile sikkerhedshegn. 
 
De første hegn skal etableres langs Neisse i det sydlige Brandenburg i slutningen af ​​denne uge. 
Denne foranstaltning går igang som det første, efter at en vildsvine-so inficeret med afrikansk svinepest blev fundet i floden Oder i mandags, oplyser moz.de.

 

Malaysias sidste sumatranæsehorn er dødt

Der er 80 sumatranæsehorn tilbage på verdensplan, anslår Verdensnaturfonden (WWF)

Se TV2.dk

Rotter i massevis driver i land

Hundredvis af rotter er skyllet i land på Westport-strande på New Zealands sydø. Fænomenet er ukendt, men kan måske skyldes det store mængder vand efter en periode med meget gunstige vilkår for rotterne, som ikke hører til blandt øgruppens hjemmehørende arter.  

Det skriver Newstalk.ZB

Kritik af magasin-forslag

Myndighederne i Sverige er kommet i modvind, da forslaget om at et magasin skal være registret i lighed med et jagtvåben ikke er faldet i god jord hos bl.a. jægerne.

Svensk jakt 

Jæger troede han skulle dø

Da bjørnen stod ovenpå Kåre Perssons, troede han, at det sidste øjeblik var kommet. – Jeg skrek i dødsangst og ventede bare på, at bjørnen skulle bide mig, siger Kåre Persson.

KLIK og læs Svensk Jakt

WWF sikrer naturrigt skovområde i Rusland

Efter 17 års hårdt arbejde er det endelig lykkedes WWF at få beskyttet et 300.000 hektar stort skovområde i det nordvestlige Rusland. Områdets størrelse svarer til halvdelen af hele Danmarks skovareal

KLIK og læs mere på WWF.

New York: Forbud mod tvangsfodring af gæs

Politikerne i New York finder det ondskabsfuldt at tvangsfodre ænder og gæs for at opfede deres levere til foie gras.  Derfor indføres der forbud mod servering.

Læs mere på f.eks JP.dk.

Slut med plast i hagl-ammunition

Den svenske jægerforbund har besluttet, at foreningen skal arbejde for at fjerne haglskåle i plastik, som i dag anvendes i haglpatroner under jagt med hagl.

Svensk Jakt

EU-lande infører forbud mod insekticid

Et af de mest udbredte sprøjtemidler blandt danske dyrkere af raps, bliver nu – trods modstand fra landbrug og producent – forbudt at bruge i EU-lande. Årsagen er at det anses som sundhedsskadeligt.  Det skriver Ingeniøren.dk 

Black Buck: Ny Verdensrekord

Ny SCI-verdensrekord for Black Buck nedlagt i Pakistan af jægeren Hesham Usama Khan. 

Informationerne om jagten og den nedlagte antilope: 

Horn Size: 35 2/8”
Hunt Date: 14-Nov-2016
Location: Cholistan Punjab, Pakistan
Rifle: 7mm Winchester Model 70 XTR Featherweight
Bullet: 139 grains
Scope: Leupold VX-III (4.5-14x50mm)
Distance: 215 yards

Ekstremt snefald på Grønland kan få uoverskuelige konsekvenser

Planter, insekter, fugle, moskusokser og andre dyr har ikke været i stand til formere sig og det er aldrig set før, lyder budskabet fra dansk forsker bag opdagelse i det nordlige Grønland

Illustreret Videnskab.dk 

Tegnefilm om jagt på opdrættede løver

Disney-animationen Løvernes Konge har inspireret jagtkritikere, som søsætter tegnefilm om jagt på opdrættede løver

Netnatur.dk

Følg auktion LIVE

Ekstrabladet følger auktion fra Afrika, hvor Britta Nielsens sydafrikanske værdier sælges. Man kan følge salgene hammerslag for hammerslag på EkstaBladet.dk

 

WWF raser: Norsk bjørn med mælk i patterne skudt fra unger

WWF Verdensnaturfonden i Norge tordner mod de norske myndigheder, efter en bjørnemor lovligt er blevet skudt i Hedmark i det østlige Norge.

 

Grizzlybjørne presses af milde vintre

Grizzlybjørne i Greater Yellowstone Ecosystem forlader i stigende grad det store naturområde. I følge Inside Climate News er forklaringen at skovene lider under angreb af biller, der har været i stand til at klare sig, da der ikke længere er så koldt om vinteren i området som der “plejer” at være.  
Klik og læs: Inside Climate News 

 

Zebra med pletter

En slags genetisk muteret ZEBRA opdaget i Maasai Mara. Føllet opkaldt efter den guide, der fandt det og den plettede zebra går under navnet Tira.

 

Tørke får stor indflydelse på elgjagt i Sverige

Sidste års tørke havde en dramatisk indvirkning på elgbestanden. Dette har i følge Svenskjakt.se resulteret i en betydelig reduktion i fordelingen af kvoter på voksne elge.

Opfordringen fra myndighederne lyder: Skyd små og dårlige elge! Spar elge af god kvalitet til fremtiden!

 

Sydafrika tillader jagt på næsten dobbelt så mange sorte næsehorn

Eftersom penge fra trofæjagt hjælper til med at bevare det meget sjældne sorte næsehorn har Sydafrika ifølge The Guardian fået til tilladelse til at udstede næsten dobbelt å mange licenser til jagt på sort næsehorn. 

 

Fire svenske bjørne målt op til guld

Svensk Jakt beretter om fire nye bjørne nedlagt under jagtsæsonen 2018. en af dem skriver sig ind blandt de fem største nogensinde 

 

Elgko med tre kalve

Svensk Jakt beretter om elgko med hele tre kalve optaget på vildtkamera

 

Anklaget for grov jagtkriminalitet 

En mand i 50’erne bosiddende i Sollefteå kommune er arresteret på baggrund om mistanke om bl.a. “alvorlig jagtkriminalitet”. 

Efterforskningen af den svenske jæger er omgivet af stærk fortrolighed, hvor kammeradvokat Lo Jonsson nægter at fortælle, hvad den alvorlige jagtkriminalitet består af, og om der er flere mistænkte i efterforskningen. Det skriver SVENSK JAKT

Tanzania forbyder jagtrejsefirma at jage efter påstået overtrædelse af regler

Det koster sandsynligvis en arabisk funderet jagtoperatør retten til at jagte i Tanzania, at firmaet er anklaget for overtrædelse af gældende reger for jagt i området. Det skriver The East African

 

SCI: Kenya har mistet næsten 7 ud af 10 vilde dyr

Cirka 68% af de vilde pattedyr, målt på en række specifikke arter, er forvundet fra Keny siden landet indførte et forbud mod jagt. Det skriver SCI, der nævner warthog, lesser kudu, Thomson’s gazelle, hartebeest, impala, Grevy’s zebra, eland, topi, oryx and waterbuck på listen over arter, der er alvorlig truet i Kenya’s rangeland counties.

 

Dyre-aktivister anklaget for at slå hundrede af fasan-kyllinger ihjel

Dyre-rettigheds-aktivister, der angreb et fasaneri for at frigive fuglene, endte med at dræbe hundreder af kyllinger. Det hævder den berørte landmand og opdrætter i følge The Times. 

KLIK og læs mere

 

800.000 sortbjørne

Antallet af sortbjørne er steget voldsomt i USA og Canada og i følge SCI er der nu omkring 800.000 

Sverige: Jægere skal tælle kronvildt

Den svenske naturstyrelse ønsker jægernes hjælp til at tælle kronvildt i brunsten

KLIK og læs mere

 

Bring ikke plastikposer til Tanzania

Jægere og andre, der rejser til Tanzania, bør afholde sig fra at tage plastikposer i deres bagage eller medbringer. Fra 1. juni 2019 er plastik “bæretasker” (poser i købmandstil) forbudt i landet.

KLIK og læs mere

Ny art haj opdaget

Lille haj, der ligner en kaskelothval, er opdaget. Tekst herunder med billeder er på engelsk

KLIK og læs mere

 

Lystfiskere søges til fiskeri efter tun

KLIK og læs mere

Titusindevis af laks blev fanget af jordskred – nu skal de flyves ud med helikopter

Et jordskred i Canada forhindrer tusindevis af laks i at nå deres gydested.
 

Ulve: GPS data samlet gennem 20 år 

Undersøgelse viser at ulve generelt undgår bebyggede områder, men unge ulve på jagt efter nyt revir kan gøre undtagelser

KLIK og læs mere

Brasiliens præsident kritiserer rapport om rydning af regnskov

Ny præsident skruer op for rydning af regnskov mener det internationale samfund har en “psykotisk” trang til at beskytte regnskoven i Amazonas.

KLIK og læs mere

Døde hvaler spottet på vestkysten af Island 

Fotograf opdagede 12 døde hvaler på Islands vestkyst og bilederne går nu verdens rundt 

KLIK og læs mere

Elephant ivory trafficking possibly controlled by only 3 major cartels, says research

KLIK og læs mere

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »