Den invasive vaskebjørn findes nu i 57% af de tyske jagtområder – en lille stigning i forhold til 2017 og er mere end en fordobling i forhold til 2006 

Af Redaktionen

Den østasiatiske mårhund er nu til stede i 38% af jagtområderne. Det er næsten tre fjerdedele flere områder med observationer (+74%) end i 2006.

Den Nordamerikanske mink er mindre udbredt. Det er mere bundet til vådområder og forekommer landsdækkende i 8% af jagtområderne – to tredjedele mere end i 2006. Siden 2006 har jægere allerede registreret forekomsten af ​invasive arter syv gange. 

Mårhunden bredte sig til Nordsøen

Efter Sovjetunionens sammenbrud undslap adskillige mårhunde fra pelsfarme. Arten har spredt sig mod vest og først koloniseret Brandenburg og Mecklenburg-Vorpommern – nu på 85% af delstaternes jagtområder. Spredningen i Slesvig-Holsten gik særlig hurtigt. I 2005 opdagede jægere arten i 18% af jagtområderne, i 2016 var dette tal steget til 70%. Nyere data er endnu ikke tilgængelige.

Vaskebjørn spreder sig fra Hessen til Brandenburg

Vaskebjørnen har to hovedfordelingsområder: i den vestlige del af Hessen og i den østlige del af Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern og Sachsen-Anhalt. I Mecklenburg-Vorpommern er det særligt slemt: Fra 2006 til 2019 er andelen af ​​distrikter med forekomster næsten femdoblet (+394 procent).

Mink udbredt i Sachsen-Anhalt

Der er forekomst af mink i næsten en fjerdedel af jagtområderne i Sachsen-Anhalt – det er tre gange så mange som landsgennemsnittet. Brandenburg har registreret den største stigning i områder med observationer siden 2006 – med godt og vel over halvdelen (et plus på 58%).

Arterne skal bekæmpes

Vaskebjørn, mårhund og mink er på EU’s dødsliste over invasive arter, hvilket forpligter de tyske myndigheder til at bekæmpe disse arter – og især brug af fælder har vist sig meget effektive. Det tyske jagtforbund (DJV) har derfor opfordret politikerne til at ophæve forskellige restriktioner, så bekæmpelsen kan blive så effektiv som muligt. 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »