Ung islandsk hest ramt af riffelkugle den første dag i den nye bukkejagtsæson. Hesten stod ikke til at redde og ingen har endnu meldt sig til politiet

“En unghest måtte tirsdag lade livet ved Vinderup i midtjylland efter en jæger formentlig har mistet kuglefang (skudt forkert) ”

Det skriver Ridehesten.dk, som beretter, at uheldet skete ved Stutteri Søgård Islandsheste.

Hesteejeren opdagede, at noget var galt, da hun tirsdag morgen kaldte på fire ungheste, der skulle scannes inden de skulle til hingst.

Den anskudte hest stod stadig nede på folden, hvor man konstaterede, at den blødte ud af den ene side

Den blot 3-årige islænder fik herefter morfin og hastigt transporteret til Ansager Dyrehospital, men den stod desværre ikke til at redde.

Politiet er informeret om  den formodede jagtulykke

Det må formodes, at dyrlægen naturligvis er sikker i sin sag, når hun efter obduktionen hævder, at der er tale om at riffelskud. Og eftersom hesten blev ramt den første morgen i den nye sæson for bukkejagt, peger mistanken på de jægere, som var på morgenjagt i området d. 16. maj.

Se også: TV MIDT

Hesteejeren fortæller, at der aldrig tidligere har været problemer med de jægere, der jager rundt omkring stutteriet og at hestene derfor går ude hele døgnet – også i jagtsæsonen.

Ifølge Ridehesten har ingen jægere endnu givet sig selv tilkende, men sitet oplyser, at episoden selvfølgelig er meldt til politiet.

 Klik her og læs mere om JAGTULYKKER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »