Under en drivjagt i nærheden af Ølstykke i Nordsjælland blev en 40-årig jæger søndag 21. november dræbt af et skud fra en 43-årig jægers haglbøsse 

Af Redaktionen

En 40-årig jæger fra Helsingør blev klokken cirka 11.20 søndag 21. november dræbt under en drivjagt i et jagtrevir på Hagerup Søvej i nærheden af Ølstykke i Nordsjælland. Ifølge Nordsjællands Politi deltog 19 jægere i drivjagten, som var planlagt til at finde sted i fem såter. Jægerne var inddelt i to hold, der skiftevis ”drev såterne af” og ”stod for”.

– Jagtselskabet var ved at starte på den tredje såt, da den 40-årige blev ramt af skuddet på klos hold fra en 43-årig jægers haglbøsse, der gik af, da han var ved at lade våbnet, siger politikommissær Keld Olesen, Nordsjællands Politi, til Netnatur.dk, og føjer til, at politiet betragtede den 40-årige Helsingørjæger som død på stedet.

Den 43-årige jæger, hvis haglbøsse af endnu ukendte årsager gik af, da han lukkede den efter at have sat patroner i, er ifølge politiet fra Hovedstadsområdet. Og deltagerne i selskabet, der henholdsvis skulle ”drive såten af” og ”stå for”, stod tæt op af hinanden, da det skæbnesvangre skud, der kostede den 40-årige jæger livet, blev afgivet. Jagten blev straks afbrudt.

– Vi kan endnu ikke sige noget om de nærmere omstændigheder bag ulykken. Flere af jægerne i jagtselskabet blev afhørt umiddelbart efter jagtulykken. Men der forestår endnu nogle afhøringer, ligesom der skal udføres tekniske undersøgelser af haglvåbnet, før vi har overblik over det faktiske hændelsesforløb, siger Keld Olesen.

Nordsjællands Politi sigter den 43-årige jæger fra Hovedstadsområdet, hvis haglvåben dræbte den 40-årige jæger fra Helsingør, for uagtsomt manddrab efter Straffelovens paragraf 241.

Strafferammen er fire måneders fængsel, der under skærpende omstændigheder kan gå op til otte års fængsel. Her kræves alene uagtsomhed, altså tilsidesættelse af almindelig agtpågivenhed.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »