Svensk jæger, som var mistænkt for ulovlig jagt på bjørn uden for sæsonen og ved hjælp af hund og pandelampe, er nu frifundet

Af Redaktionen

En svensk jæger slap får dage før den officielle sæson for jagt på bjørn sin svenske elghund på et helt friskt spor efter grævling.

Det skriver Svensk Jakt, der oplyser, at jægeren satte sin hund på sporet af grævlingen klokken ti om aftenen.

Umiddelbart efter af hunden var sluppet, var der standhals og jægeren bevægede sig frem mod det, som han antog var lyden af hunden,  som havde stillet en grævling.

Da jægeren var cirka 40 meter fra lyden af hundens halsen, fik han i lyset fra sin pandelampe øje på hunden, men i stedet for at møde en grævling, så han nu en bjørn.

Bjørnen gik lige mod jægeren, som overfor politiet oplyser, at han skød et skud i luften for at skræmme bjørnen. Dog uden held. Bjørnen fortsatte direkte mod jægeren, som repeterer og skyder endnu et skud –  nu direkte mod bjørne, som på det tidspunkt kun er ti meter fra jægeren.

Skuddet træffer bjørnen, som dog ikke er dødelig ramt og anskudt forsætter den forbi jægeren.

Jægeren melder hændelsen til politiet, som efterfølgende ved hjælp af eftersøgningshunde finder frem til bjørnen som aflives. Bjørnen viste sig at være en mindre hunbjørn.

Jægeren var i en periode mistænkt for ulovlig bjørnejagt, men er nu frifundet af politiet, der har efterforsket sagen.

Konklusionen lyder at jægeren befandt sig i en livstruende situation, og derfor skød for at afværge angrebet.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »