Jæger modtager over et tusinde “syntes godt om”, da han i længere indlæg kom medjæger til undsætning, der var havnet i krydsild på de sociale medier

Af Redaktionen

Man siger ofte at frænde er frænde værst. Underforstået at den værste modstand kommer fra egne rækker. Og fra en kant, som man ikke forventede.

I jægerkredse har der tilsvarende været fremført, at jægere kan være jægere værst.

Men det er ikke altid rigtigt. Jægere er langtfra altid hinandens og dermed egen værste fjende.

Det er et opslag fra en ung jæger på de sociale medier et glimrende eksempel på.

Jakob Boni Jakobsen kom nemlig en medjæger til udsætning, da denne var havnet i krydsild, da debattører på de sociale medier mente, at han havde taget munden for fuld, da han under en jagt havde nedlagt to stykker kronvildt.

Det fik Jakob Boni Jakobsen til at forfatte en længere redegørelse i forsøget på at hjælpe den trængte jæger.

Og den mission ser ud til lykkedes.

Boni Jacobsen formåede åbenbart at forklare vilkårene for dansk kronvildtjagt anno 2017 så overbevisende, at hans indlæg  i løbet af få dage modtog over 1.000 “Likes” eller “syntes godt” om på Facebook.

I den enorme strøm af jagtrelevante opslag, som hver dag tilflyder de sociale medier, er det opsigtsvækkende, at modtage et fire cifret antal syntes godt. Især da opslaget var vedhæftet et foto, som givetvis har virket endnu mere provokerende end det opslag, som udløst kritikken.

Jakob Boni poserede nemlig med ikke mindre end tre stykker nedlagt kronvildt. Dermed blottede han sig og risikerede at få endnu flere kradse bemærkninger.

Men sådan gik det …

Denne gang fik jægerne nemlig en uddybende forklaringen med på vejen.

Jakob Boni Jakobsen gav sig tid til at forklare, hvorfor han mente det var indenfor rammerne af biologisk og etisk forsvarlig jagtudøvelse at skyde hele tre krondyr på en dag.

Og det gjorde han åbenbart så godt, at selv flere af de selvudnævnte vogtere af de jagtetiske regler valgte at overgive sig til argumentationen og kvittere med et syntes godt om.

Med tilladelse gengives herunder indlægget, som oprindelig blev skrevet til forsvar for en medjæger i knibe.

Dem der gider læse !

I forbindelse med Emil Christensen opslag hvor han flot har nedlagt 2 stykker kronvildt ( stort tillykke ) skal han da ikke føle sig alene , de 3 dyr på billede forendte på ca. 8 sekunder… Den forreste på billedet som var det sidste dyr jeg skyder til , fik desværre en mavekugle , så jeg måtte bruge et skud mere på denne , samtidig tabte jeg mit magasin da jeg skulle skifte , så den pågældende dag var jeg meget ærgerlig over dette , da jeg måtte se 200 stykke kronvildt løbe 80 meter forbi mig imens jeg var nede at finde mit magasin ( ville godt have skudt 3-4 stykker mere. )

Hvorfor skriver jeg så dette opslag … for at være “smart” ? Blærende? Provokerende ? Eller “se mig se mig” ?? Næææææ på ingen måde , min pik bliver ikke længere uanset hvor meget kronvildt jeg skyder ! Jeg for skam heller ikke flere venner af det ( tvært i mod , desværre )

Nej jeg skriver det fordi jeg syntes det er pisse ærgerligt at læse nogle af de kommentar til Emils opslag om en dejlig dag.. når jeg fx. Modtager bladet jæger, læser jeg naturligvis et par af artiklerne , men det jeg elsker er at slå op på midter siderne og læse andre jagtkammeraters jagtlykke og se billeder af hvad de har skudt ! Især når nogle har skudt noget for første gang – jeg ved lige hvordan de har det !
Det er bla. Af samme grund jeg ( og mange amdre ) er meget aktiv på Facebook indenfor jagt , jeg elsker at vise min hobby frem , elsker at se og læse andres og at kunne glæde mig over andres lykke i en fælles hobby !

Men gud hvor jeg ofte ærger mig både på egne vegne , men også andres. Den bitterhed og umildbar misundelse som er så gennemtrængende , gør direkte ondt at se/læse !

Folk med fælles interesse og folk i et fællesskab og som er passioneret indenfor samme genre, plejer at støtte hinanden , og ikke mindst holde sammen.

Folk har personligt sagt til mig. “Jakob stop dog” – “Jakob hvorfor vise så meget” jeg svare fordi jeg er stolt af det jeg gør , samtidig skud gode som dårlige kan jeg stå inde for, samtlige stykker vildt jeg har nedlagt og alt hvad jeg laver i forbindelse med jagt kan jeg stå inde for og derfor har jeg intet at skjule.

“Jamen jagtmodstandere kan jo se med” Ja , det kan de og de må se lige alt det jeg laver. Den her tendens med at ingen må se os – DROP det dog. Vi går på jagt , vi slår ihjel – på tide nogle forstår det og står ved det . Nogle vil skyde 1 dyr om året , andre har mulighed for at skyde 100 også hvor arealet kan bære det. Uanset skal man inden man kritiserer folk være ret sikker i sin sag for at man kan tillade sig at spille klog og uanset holdning.

Lad os tage kronvildtet som ex. Nogle steder ( som fx her ) står der 2500 dyr. Med en årlig tilvækst på 25 procent er det ca. 750 dyr i tilgang hvert år. Så for at holde bestanden ved lige skal der skydes 750 dyr… plantagerne holder 4 drivjagt med udbytte på ca 50 stk. Pr gang…. Så er der 500 dyr tilbage som naboer på diverse stubmarker skal “nå” at skyde…. til info kan jeg oplyse at det når vi aldrig uanset hvor meget vi prøver.

Man skal kende sin sang godt inden man begynder synge.

God dag.

 

%d bloggers like this: