Jæger sigtet for anvendelse af ulovlig metode under træning af sin jagthund

Af Redaktionen

Efter anmeldelse er en jæger i det nordlige Jylland sigtet for anvendelse af ulovlige metoder i forbindelse med opdragelse af sin hund.

Det skriver Nordjyske, som oplyser, at sigtelsen mod hundeejeren bunder i brug af elektrisk stødhalsbånd. En “trænings” metode, som ikke læger er tilladt.

I Danmark har brug af strømhalsbånd været forbudt at anvende siden 2000, men i nogle lande anvendes det stadig. F.eks. i forbindes med oplæring af jagthunde, som skal anvendes i områder med ren og fritgående får.

Her mener tilhængerne, at halsbåndet kan være effektivt, da det via fjernbetjeningen kan sende et signal til hunden, så den lærer at forbinde jagt efter ren og får med noget ubehageligt eller ligefrem smerteligt.

Læs også:

STRØMHALSBÅNDS EFFEKT VIDENSKABELIGT UNDERSØGT

Tidligere havde strømhalsbåndet også sine tilhængere i dele af det danske jagtmiljø, hvor det blev anvendt til at bekæmpe især harepiskeri.

Men også den gang var der meget kritik af strøm i forbindelse med træning af jagthunde.

Navnlig i forkerte og ukyndige hænder kunne det gøre skade på hundens tillid og almene opfattelse af verden omkring den.

I dag er strømhalsbåndet forlængst erstattet med grundressur og herunder indøvelse af effektiv reaktion på lyden af stopfløjten, som kan bremse hunden på lang afstand – også når den fristes af en flygtende hare eller et stykke råvildt.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »