En gruppe organiserede jægere i New Zealand mener, at myndighedernes spredning af skydedyrs-gift fra helikoptere, er gået for vidt, da det går alt for hårdt ud over bl.a. hjortevildtet

Af Redaktionen

New Zealands svar på den danske naturstyrelse, The Department of Conservation, spreder hvert år store mængder gift for at holde antallet af især possums på et tåleligt niveau.

Det lille pelsdyr er oprindeligt indført fra Australien, men i de “nye” omgivelser er arten uden naturlige fjender ligesom øgruppens træer og buske ikke i samme udstrækning, som i artens hjemland, er modstandsdygtig overfor de mange millioner pungdyr.

Mange initiativer har gennem tiden været afprøvet, men myndighederne fastholder stadig, at gift er midlet, der i en periode kan fjerne arten fra et område og dermed give vegetationen en chance for at genetablere sig.

En gruppe jægere, organiseret i New Zealand Deerstalkers Association, mener dog, at myndighederne er blevet for effektive i deres anvendelse af giftstoffet 1080

De frygter, at der anvendes gift i områder, hvor der kun er meget få possums og at denne spredning har for stor indflydelse på bestanden af hjortvildt samt vilde svin og geder.

Læs også: Deer deaths investigated by New Zealand Deerstalkers Association

Derfor har New Zealand Deerstalkers Association indsamlet over 80.000 danske kroner til en undersøgelse, der skal klarlægge, hvor mange mere eller mindre uønskede dyr, der rent faktisk dør, når myndighederne overflyver et område og spreder op til to kilo gift pr. hektar.

Organisationen bag initiativet mener, at de store antal dyr, der omkommer i kampen mod possums, bør indgå i overvejelserne inden man iværksætter en udryddelseskampagne i et område, hvor det måske ikke er nødvendigt at anvende gift.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »