– Jægerne bliver næsten modtaget i guldstol, lyder det fra vildtbiolog, som oplyser, at landets første tilladelse til tidlig beskydning af voksne råger har skabt glæde hos støjplagede beboere …  

Af Redaktionen

Randers Kommune fik i 2015 som det første sted i landet lov til i en treårig forsøgsperiode at bekæmpe råger, som generer beboerne i Randers-forstæderne Haslund, Romalt og Paderup.

Resultatet af den tidlige beskydning om foråret har været overvældende.

– Den foreløbige vurdering er, at antallet af råger er halveret eller mere end halveret, og det betyder, at de forstyrrer meget mindre, end for tre-fire år siden, hvor det var et kæmpe problem for dem, der bor i nærheden. Det siger naturvejleder og vildtbiolog Lars Maagaard til DR.dk.

Lars Maagaard påpeger, at skuddene betyder, at kolonien øjeblikkeligt bliver mindre, og at rågerne desuden forstyrres i at yngle.

Læs også:

Unger råger i sigtekornet

Det er frivillige jægere fra den lokale Kronjyllands Jagtforening, som beskyder de tre kolonier, hvor fuglene forsøger at etablere sig.

Lars Maagaard oplyser, at jægerne, der skyder rågerne, ofte modtages som helte.

– Jægerne fortæller, at de næsten bliver modtaget i guldstol, når de kommer ud, siger han.

Resultaterne fra Randers Kommune vil blive evalueret i 2017 af Naturstyrelsen.

På Naturstyrelsens hjemmeside d. 22. marts 2016 kan man læse følgende om regulering af råger:

Naturstyrelsen kan give tilladelse til, at råge, der optræder i større flokke på ikke høstede og nysåede marker, må reguleres i perioden 1. juli – 30. september.

Naturstyrelsen kan give tilladelse til, at råge i rågekolonier må reguleres inden redebygning og æglægning, samt til at rågeunger i rågekolonier må reguleres uden for reden i perioden 1. maj -15. juni.

Naturstyrelsen kan give tilladelse til regulering af rågeunger på ikke høstede marker i perioden 1. maj – 30. juni.

Naturstyrelsen kan give tilladelse til, at der ved reguleringen efter stk. 2, kan anvendes salonrifler der kan indeholde mere end 2 patroner, herunder halvautomatiske salonrifler.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »