– Uholdbart, lyder det fra Henrik Bertelsen, næstformand i Vildtforvaltningsrådet, som hævder at både Jægerforbundet og politikere bør gribe ind overfor dem, der vender det blinde øje til vildsvin i Danmark

Af Redaktionen

– Det er simpelthen uholdbart, at vi har nogle mennesker i Danmark, som synes, at de skal bestemme, hvordan vildsvinet skal forvaltes i stedet for at rette sig efter lovgivningen

”Sådan lyder det fra Henrik Bertelsen, der er næstformand i Vildtforvaltningsrådet, hvor han repræsenterer Landbrug og Fødevarer.

Udtalelsen kommer da DR.dk kan berette, at flere danske jægere – ifølge jagtskribenten Per Kaufmann – åbenbart beskytter vildsvin, der er indvandret fra Tyskland eller undsluppet fra private indhegninger. Læs mere på DR.dk

Kaufmann bygger sin udtalelse på interview med en række jægere samt skovfolk og naturfolk, som han hævder har en stiltiende aftale om at frede vildsvinet.

Det blinde øje

DR.dk omtaler jægernes blinde øje som civil ulydighed og der peges på, at den officielle holdning er, at der ikke skal være frie vildsvin i Danmark af hensyn til svine-eksporten. Frygten er, at  erhvervet dermed kan risikere at miste milliarder, hvis der udbryder svinepest, som kan være vanskeligere at bekæmpe, hvis vi har fritlevende vildsvin, som kan bære smitten fra ejendom til ejendom.

Jægerforbundets Knud Pedersen fra Midt- og Vestjylland er ikke så sikker i sine udtalelse, som jagtskribenten og overfor DR.dk vil han ikke afvise, at der er jægere, der syntes det er en god idé med vildsvin i Danmark.

DR.dk løfter dog ikke sløret for hvad landets politikere og Jægerforbundet skal gøre, når næstformanden i Vildtforvaltningsrådet til DR.dk udtaler, at “Der må gribes ind her både fra Jægerforbundet og politikerne”.

LÆS OGSÅ: De uønskede – vildsvinet

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...