DJ skal fastholde den nuværende kurs. Det mener forbundets repræsentantskab, som har valgt Claus Lind Christensen som formand for en endnu en periode

Af Redaktionen

Claus Lind Christensen har vundet endnu en periode som formand for Danmarks Jægerforbund.

Det har Jægerforbundets repræsentantskab besluttet med overvældende flertal.

Dermed står det også klart, at selv samme repræsentantskab ikke var klar til at skifte formand og anlægge en ny politisk kurs efter otte år og to valg perioder med Claus Lind Christensen i spidsen. 282 stemte på Claus Lind Christensen, 65 valgte at stemme på Jesper Lindgaard og 2 stemme blankt.

Valget står i stærk kontrast til gennemførte meningsmålinger på de sociale medier.

Afstemninger i bl.a. den største Facebook grupper om jagt, viste et helt andet resultat.

Her mener omkring 80%, at Jesper Lindgaard var den rigtige formand. Kun én ud af fem mente, at Claus Lind Christensen burde fortsætte.

Hvilket resultat der er repræsentativt for de danske jægere, er dermed et meget åbent spørgsmål. De to resultater kan næsten ikke være længere fra hinanden.

Er jægerne, der deltog i spørgeundersøgelsen, en helt særlig gruppe af jægere – anderledes for jægere i almindelighed og i hvert fald meget forskellige fra medlemmerne af Danmarks Jægerforbund?

Eller er det lige omvendt? 

Er det repræsentantskabet i forbundet, som tilhører en helt særlig subkultur indenfor jagtmiljøet. En gruppering, der ikke er repræsentative for jægerne og jagtens sag i almindelighed? 

Det spørgsmål forbliver ubesvaret.

Herfra skal der lyde et tillykke til Claus Lind Christensen med genvalget og et held og lykke de danske jægere, der nu kan se frem til endnu et nyt kapitel i dansk jagthistorie …

Kort tid efter valget var faldet ud til fordel for Claus Lind Christensen, opstod der en ny Facebookgruppe kaldet “Spiren til ny landsdækkende jagtforening”. Gruppen har her – ca. 20 timer efter stiftelsen  – over 3.000 medlemmer

 

Valget af formand er nemlig ikke kun et anliggende for medlemmerne. Det er et anliggende for alle danske jægere.

I det råd, der er nedsat til at rådgive ministeren om jagt, sidder der nemlig kun én repræsentant for jægerne. Og det er Danmarks Jægerforbund.

Derfor bliver det Claus Lind Christensens syn på jagt og vildtforvaltning, der bliver båret ind i rådet på vegne af hele jagtsagen og alle danske jægere. Også selv om Jægerforbundet kun repræsenterer en minoritet af de cirka 170.000 jagttegnsløsere.

 

 

 

   

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »