Underskrifter fra ikke færre end 23.000 jægere og andre naturinteresserede har udskudt planlagt nedskydning af ikke færre end 25.000 tahr i New Zealand

Af Redaktionen

New Zelands mininster for miljøområdet  Eugenie Sage, er blevet tvunget til at udskyde den massive nedskydning af tahr, som hun har beordret. Årsagen er et massivt pres pres fra især jægere og personer tilknyttet jagtturismen på New Zealand.

Det oplyser Sarah Dowie ifølge National.org.nz

KLIK og læs også: Nedskydning af 25.000 tahr er ikke videnskabelig begrundet

– Sage har personligt beordrer nedskydning af titusindvis af tahr uden i tilstrækkelig grad at have rådført sig med jagtindustrien og de fritidsjægere, som vil blive berørt, hvis tiltaget føres ud i livet, lyder det fra Sarah Dowie.

Sarah Dowie mener, at nedslagtningen er en overreaktion og at der findes langt mindre dramatiske løsninger på de udfordringer, der er forbundet med at finde balancen mellem den introducerede tahr og New Zealands oprindelige flora og fauna.

“Jagtsektoren har efterlyst en ansvarlig plan for at styre tahr-bestanden frem for nedslagtning af titusindvis af dyr”,

udtaler Sarah Dowie ifølge national.org.nz

Sarah Dowie argumenterer for, at nedskydningen skal stoppes indtil ministeren har lyttet til råd fra f.eks. New Zealand Deerstalkers Association, der har foreslået en jagtledet reduktion af bestanden hen over de næste tre år, lyder det fra talsmanden fra National Conservation.

23.000 underskrifter

Beggrundelsen for, at ministeren på miljøområdet nu ryster på hånden, kan næppe alene forklares med de fremførte argumenter.

Når hun nu vælger at sætte nedskydningen i bero, skal det også ses i lyset af, at hun på ganske få dage har modtaget ikke færre end 23.000 underskrifter, der har opfordret hende til at stoppe reguleringen.

Hun er nød til lytte til dem, som bliver berørt af den planlagte nedskydning, lyder det fra Sarah Dowie.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »