– Så skru dog op for jagten, lyder det fra en dansk hollænder, som mener det er galmandsværk, at Holland nu vil gasse 400.000 gæs, der kunne give jagtindtægter …

Af Redaktionen

For at reducere markskaderne vil Holland indfange og gasse et stor antal gæs. Ifølge Binnenland.nl helt op til 400.000 fugle.

LÆS OGSÅ: 400.000 gæs skal måske gasses i Holland

Det har fået den danske hollænder Richard Boers til at reagere. Han mener der er galmandsværk at aflive så mange gæs. Såfremt bestanden er blevet for stor, burde man skrue op for jagttiderne i stedet. Evt. ved at tillade jagt i langt flere måneder.

– I går oversatte jeg et indlæg fra dansk til hollandsk. Indlægget er skrevet af en debattør, der hedder René Bak.

– Jeg placerede indslaget på en hollandsk jagtgruppe, som jeg er medlem af. Og til min store overraskelse rullede det bare ind med likes. Det overraskede mig, at det gik så stærkt, fortæller Richard Boers der oplever, at de hollandske jægere virker noget sløve og visionsløse. Han savner lidt gejst og tro på, at man kan gøre en forskel.

Richard Boers valgte efter sit indlæg at sætte lidt mere fut i de hollandske jægere og sendte en ny opfordring:

– Måske kan de mange gæs ses som en ressource i stedet for som et problem. Hvis I vel at mærke valgte at sælge gæssene til udenlandske jægere, der gerne vil betale store summer for at opleve et gåsetræk ud over det almindelige. Altså en Win-Win for både jægere og landmænd, påpegede Richard Boers.

– Jagt er i hvert fald langt at foretrække frem for gasning. Og langt bedre end det forslag, som er udgået fra den hollandske pendant til Dansk Ornitologisk Forening.

– De foreslår, at så græs som gæssene ikke spiser i de områder, hvor der er overbelastning. Problemet med den metode er bare, at man flytter gæssene til naboen.

– Jeg er med på, at 400.000 er rigtig mange gæs at tage ud af bestanden, lyder det fra Richard Boers, der har svært ved at acceptere masseaflivningen. Han finder det svært at se på, at store gåseflokke drives sammen i de perioder af året, hvor de ikke kan flyve – blot for at blive gasset.

Gasningen kan kun gennemføres tre uger om foråret i den tid, hvor fuglene mangler deres svingfjer.

– Den igangværende masse-aflivning må være den absolut sidste udvej – når alt andet er afprøvet. Men det er op ad bakke. Navnlig i et land, der nærmest panikker, når de hører, at jægerne faktisk godt kan lide at nedlægge dyr, slutter den danske hollænder Richard Boers.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...