Miljøstyrelsen i de to nordvestspanske regioner, Castilien og Leon, udbyder jagt i regionens 10 vildtreservater på auktion

Miljøstyrelsen i de to nordvestspanske regioner, Castilien og Leon, udbyder jagt i regionens 10 vildtreservater på auktion. Ved oprettelse af en profil på sitet, www.subastaddecaza.com, kan du deltage i auktionerne, men det er et must at vide, at oven i budsummen kommer der ved nedlæggelse af vildt i trofæklasse en trofæafgift efter prisliste

Tekst og foto: Henning Kørvel

Miljøstyrelsen i Junta de Castillia y León – selvstyret for de to nordvestspanske regioner – udbyder hvert år flere arter vildt på auktion til afskydning i regionale vildtreservater.

Auktionen afvikles på hjemmesiden: www.subastasdecaza.com, og jagten finder sted i 10 vildtreservater: Ancares Leoneses, Fuentes Carrionas, Lagunas de Villafafika, Las Butecas, Mampodre, Riano, Sierra de Gredos, Sierra de Culebra, Sierra de la Demanda og Urbion.

Jagten, som også udenlandske jægere har adgang til at udøve, udbydes på stenbuk og ged (Hembra cabra montés), vildsvin, kronhjort, kronhind, råbuk, pyrenæisk gemse, cantabrisk gemse og ulv.

Endvidere udbydes jagt på rødbenet agerhøne og skovsneppe. I nogle tilfælde jages vildsvin og kronvildt på drivjagt med hunde – monteria. Ellers er jagten individuel.

Ulvejagt blandt udbuddene

Principielt udbydes jagt på ulv i reservater i de to regioner kun nord for floden, Douro, men fordi bestanden er relativ stor i bjergene i Palencia syd for Douro, så jages ulv også her for at minimere skadesomfanget på husdyr, illegal jagt og forgiftning af ulve.

Udover den stærkt kontrollerede afskydning af ulve i reservater får lodsejere og jagtlejere i såvel Palencia som nord for Douro principielt licens til afskydning af én ulv pr. år. Bestanden i regionen skønnes til mellem 3.000 og 4.000.

Ældst i netværket af reservater, som der udbydes jagt i, er Sierra de Gredos. Reservatet her, der udgør 86.397 hektar, blev etableret i 1905 på initiativ af Kong Alfonso XIII, og de øvrige reservater føjede sig til i 1950-erne og 1960-erne. Flere af dem, bl.a. Sierra de Gredos, er senere blevet nationalpark.

Information om auktion på den ovenfor nævnte hjemmeside bliver givet i et nyhedsbrev, som ved oprettelse af en profil til 20 euro bestilles på hjemmesiden, og når man har oprettet en profil, vil man få tilsendt nyhedsbrev, når jagt på forskellige arter vildt sættes under hammeren. For den enkelte vildtart anføres en indledende budsum, dato for, hvornår auktionen slutter og den planlagte termin for udøvelse af jagten.

Budsum kun for jagten

På auktion er det på forhånd aldrig til at vide, hvor det bærer hen. Hvis et givent tilbud er særligt eftertragtet, så kan budsummen blive relativ høj før hammerslag.

En god ven af ego måtte således op med 4.000 euro for adgangen til at jage den første stenbuk, der var til afskydning i et reservat i León. Han havde allerede nedlagt cirka 40 stenbukke, men ønskede for stort set enhver pris at jage den første stenbuk, der blev frigivet til jagt på stedet, selv om hornstørrelsen var under medaljeklasse. En troafgift kom oveni.

Nordiske jægere, som føler sig fristet til at deltage i auktioner på www.subastasdecaza.com, bør anstændigvis være på det rene med, at den pris – høj eller lav – der betales på auktion, kun er for adgangen til at udøve den pågældende jagt. Efterfølgende skal der erlægges en afgift for trofæer i trofæklasse efter prisliste, der er højere end for afskydsdyr, som både kan være mindre eller abnorme trofæer fra stenbukke, gemser og kronhjorte.

Dette fremgår dog ikke af hjemmesiden, selv om det for forbrugerne er et must at have viden om det, så trofæafgiften ikke kommer som en overraskelse.

 

Chancen for at nedlægge en vildorne i klasse med denne her er til stede i nogle vildtreservater, men i fri natur er der langt imellem dem, fordi højest fem procent af vildsvinene, der fås for, er orner.
Stenbuk af den sydøstlige variant, der har en anden hornform end bukke i Sierra de Gredos. Her har bukke også en mørkere dragt.
For at holde bestande af stenbukke stabile nedlægges i reservaterne også nogle få ældre geder, som ikke længere ses med kid. Geder bliver i gennemsnit ældre end bukke.

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »