– Der er langt færre sorte råbukke end der er jægere, som ønsker at jage dem. En annonce på Netnatur.dk bragte dog med ét dansk jæger meget nærmere drømmen om en sort buk 

Af Netnatur

Det var midt i brunsten og alle bukke i området var på stikkerne: Klar til at følge op på enhver rå, der sendte de rette signaler.

Allerede første aften så Niels Søndergaard en sort skygge bevæge sig i skovbrynet. Men mere så han ikke.

Niels var dog sikker på, at han havde set det, som han var kommet for, nemlig en sort buk.

Han var også temmelig sikker på, at det ikke var sidste gang, han skulle møde bukken, der modsat de fleste andre bukke i nabolaget, var klædt i sort fra top til tå. Selv det ellers lyse spejl var mørkt og næsten uden kontrast til resten af dyret.

Læs også:
BUKKEJAGT

Sort drøm

Niels Søndergaard har gået på jagt siden 1962 og har gennem tiden nedlagt mange råbukke i Danmark såvel som i nabolandende omkring os. Men han havde endnu aldrig skudt en sort råbuk, som kun findes i et mere eller mindre velafgrænset område i det nordøstlige Tyskland.

Med tiden var drømmen om at nedlægge en sort buk blevet stærkere og stærkere, og i 2010 blev han ved et dansk rejsebureau noteret på en liste over danske jægere, der gerne ville nedlægge en af de få sorte bukke, som hvert år udbydes til afskydning.

Tiden gik, måneder blev til år, og han hørte ikke fra rejsebureauet.

– Listen er grangivelig alt for lang, resonerede den nordjyske jæger, der begyndte at se sig om efter andre indgange til sit nordtyske eventyr.

En dag så han således en annonce på Netnatur.dk’s tilknyttede jagtmarked.

Den fulde artikel kan læses herunder …

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »