Muflon findes i dag i vilde og hegnede bestande i en lang række lande, men med tiden er især Tjekkiet blevet synonymt med muflonjagt

Af Netnaturshop.dk

– Sandelig en begivenhedsrig morgen, tænkte jeg, da vi på en stor græsslette spottede en gruppe mufloner. Set imod et rimfrossen landskab og et skarpt modlys tegnede sceneriet sig næsten monokromt.

Med lykken på tur

Det var min første dag i Tjekkiet, og allerede i gryet havde vi spottet en muflon. Et får, der i tæt skov trak forbi os i den hochsitz, hvor vi afventede muflonernes retræte fra de mange mindre enge og marker, der brød landskabsbilledet ved Rozmberg, der domineres af skovklædte bjergskråninger.

Selv om mufloner har ry for at være sociale dyr, var fåret alene, og da solen begyndte at sende lys ind mellem stammerne, kravlede vi ned for i stedet at opsøge lykken til fods. Og lykken var med os, for vi stødte på både råvildt og en forskrækket ung keiler, der pludselig passerede os på 8-10 meters afstand. Men det var muflon, der stod på programmet, og sidst på morgenen var der som nævnt igen muflon i kikkerten.

Denne gang ikke kun får. For selv om afstanden til de vilde får var stor, fornægtede maskuliniteten sig ikke i den lille gruppe, der blev større og større, eftersom flere dyr sivede ind på engen fra et lavtliggende moseområde.

Beretningen fortsætter i Jagtbogen – Kronhjorten, der kan bestilles via Netnaturshop.dk 

Bogen indgår også i en pakke kaldet Danmarks Tre Store, der kan bestilles via dette LINK

 

Indhold: 

Jagtbogen – Kronhjorten

Råvildtjagt på ski,

Vildged i New Zealand

Sidste tur til Afrika

Gåsejagt i Danmark

Possum i New Zealand

Andejagt i Danmark

Haglbøssejagt i Danmark

Sikahjort i Danmark

Vildsvin i Tyskland

Kronhjort i Tjekkiet

Trækjagt i Texas

Duejagti Danmark

Muflon i Tjekkiet

Råbuk i Sverige

Returbuk

Kronhjort i Danmark

BESTIL “Jagtbogen – Kronhjorten”

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »