Forfatter til ny jagtbog bringer opdatering i tilknytning til oplyst afskydning af edderfugle og beklager i skrivelse “overdrivelsen”

Af RedaktionenI

Journalist Thorkild Ellerbæk, forfatter til ny debatskabende bog om jagtetik, beklager oplyst tal i bogen omkring en eddefuglesafari, hvor der angiveligt skulle være nedlagt 1.100 edderfugle. Et tal som anmelder tilknyttet netnatur.dk studsede over og kaldte “usandsynlig”.

På forfatterens facebookside “Positiv skydning” skrives der d.d. følgende:

Opdatering på “edderfugle-gate”

Jeg vil gerne bringe den forklaring videre jeg har fået fra en kilde i Jægerforbundets udvalg for strand- og havjagt. Navnet er kendt af mig, men kilden ønsker at være anonym.

Det foregik i januar måned Storebælt ud fra Langeland. De skød 1100 på en uge og de var 10 mand om det.

“Det burde være hele den sande historie. Så må folk danne sin egen mening omkring det,” fortæller kilden.

Udvalget har efter kildens oplysninger sagt til de involverede jægere at det var i overkanten af, hvad der kan forsvares.

Næppe 1.100 edderfugle

I min bog har jeg omtalt det som nogle kaldte en edderfugle safari i farvandet omkring Sydsjælland. Jeg skriver, at to unge jægere på tre dage skød 1100 edderfugle. Det var hvad jeg havde hørt lokalt og senere fået bekræftet.

Jeg kan godt se i bagklogskabens lys, at det nok ikke er helt muligt i praksis. Men uanset om det så er 1100 eller som det nu siges 500 fugle så er det for meget efter min mening.

Og læser man min bog vil det klart fremgå hvorfor denne episode er nævnt.

Beklager “overdrivelsen” som jeg dog endnu mangler helt at få afkræftet.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »