Selv om alt var gråt i gråt, da Jagtbogen – Dåhjorten fulgte en gruppe jægere på jagt efter agerhøns, blev det alligevel en jagtdag, som vil blive husket på strålende jagtoplevelser

Af Michael Sand

Der findes ikke dårligt vejr. Kun dårlig beklædning. Dette mundheld blev dog udfordret, da Lars Chr. H. Engel, indehaveren af jagttøjsfirmaet Deerhunter bød sine jagtgæster velkommen foran skytteboligen på det sønderjyske gods Schackenborg.

Alt var nemlig pakket ind i gråt, og de høje træer omkring det lille jagtselskab så ud til at vokse ind i himlen. Det hele gled ud i uendelighed.

Ikke nemt

– Det bliver ikke nemt i dag, hviskede en af hundeførerne til mig, alt imens skytte Martin Petersen tog over efter Engel og begyndte at fortælle om den kommende jagt.

Også han forklarede, at det var en trist dag at afvikle hønsejagt i.

Jagt med stående hunde er som sejlsport. Det går meget bedre, når vinden puster i sejlet og hundene har lidt vind at arbejde med. Kun derved vil de være i stand til at lokalisere agerhønsene på tilpas lang afstand. 

Naturligvis havde både værten, skytten og hundeførerne ikke mindst set frem til at vise deltagerne, hvordan hurtige engelske jagthunde arbejder i et åbent terræn med lige så mange agerhøns, som i de ”gode gamle dage”.

Artiklen fortætter i 
Jagtbogen-Dåhjorten 

Jagtbogen – Dåhjorten kan bestilles her og bogen indeholder: 

Dåvildt i Danmark

Andejagt i Danmark

Brocket deer Argentina

Gåsejagt i Danmark

Bukkejagt i Tyskland

Småvildtjagt i Danmark

Bukkejagt i Polen

Agerhøns i Danmark

Vildmarksjagt i Afrika

Sneppejagt i Danmark

Tahr i New Zealand

Andejagt i Danmark

Fasaner i England

Danmarks fem store 

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »