Fasanen Jumbo var sådan cirka dobbelt så stor som en almindelig fasan og levede livet farligt midt i et britisk jagtrevir, men dagen før sæsonens allersidste jagt var den stadig i live. Men… den årlige Keepers Day ventede

Af Netnaturshop.dk

– Der kommer Jumbo, udbrød Tom Clack, da vi parkerede ved en remise i yderkanten af det britiske jagtterræn ved Norfolk, som han siden 1987 har haft ansvaret for.

Og det gjorde den sandelig. Endda med meget store skridt. Uden tvivl den hurtigste fasan, jeg nogensinde havde set.

Hvert år udsætter Tom fuglevildt i tusindvis. Flest fasaner, mens også et ganske stort antal agerhøns og rødbenede stenhøns.

Toms job er at føre kyllingerne frem til levestærke og flyvedygtige fugle, der kan byde ejerne på jagtlige og skydemæssige oplevelser, når de mange fugle i efterårsperioden jages på vingerne.

Tom og ikke mindst hans kone er, hvad man vil kalde ægte dyrevenner. I deres hjem kommer hund, kat og hest samt en halvtam muntjac altid i første række.

Der er heller ingen tvivl om, at Tom har et bankende hjerte for de mange kyllinger, som han sætter ud.

I modsat fald kan det næppe lade sig gøre at fremvise så mange fuldfjerede fugle, når efteråret sætter ind. Ja faktisk er de da næsten ikke til at kende fra naturens egne, selv om hverken fasan eller stenhøne er på listen over det oprindelige fugleliv i England.

Toms forhold til den store fasankok, der kom løbende som en indkaldt jagthund, var dog noget ganske særligt, og hans øjne ligefrem strålede ved gensynet med den store kok, der synede til at være dobbelt så stor som en almindelig stor fasankok.

Artiklen fortætter i 
Jagtbogen – Dåhjorten 

Jagtbogen – Dåhjorten kan bestilles her og bogen indeholder: 

Dåvildt i Danmark

Andejagt i Danmark

Brocket deer Argentina

Gåsejagt i Danmark

Bukkejagt i Tyskland

Småvildtjagt i Danmark

Bukkejagt i Polen

Agerhøns i Danmark

Vildmarksjagt i Afrika

Sneppejagt i Danmark

Tahr i New Zealand

Andejagt i Danmark

Fasaner i England

Danmarks fem store 

Jagtbogen – Dåhjorten indgår i bogpakken DANMARKS FIRE STORE,
der kan bestilles på Netnaturshop.dk

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »