Det er ikke kun mennsker, der griber til overspringshandlinger, når overblikket forsvinder. Fænomenet opleves også hos jagthunde  

Af Michael Sand 

Artiklen er en del af serien JAGTHUNDENS TRÆNING.
De allerede publicerede artikler kan ses ved at klikke HER

Såfremt hunden ikke forstår, hvad der forventes, vil den ofte reagere uhensigtsmæssigt. Navnlig når hunden udsættes for stress, vil man opleve sådanne mystiske og ulogiske situationer.

Kan hunden ikke forstå kommandoen, gør den gerne et eller andet, som den kan finde ud af.

F.eks. vil mange hunde være tilbøjelige til at gabe eller klø sig, når de bringes i en presset situation, som de ikke ved, hvordan de skal løse.

Er føreren for opsat på at få afleveringen af apoportemnet til at fungere perfekt, kan man også af og til opleve, at hunden reagerer mystisk. Nogle hanhunde vil f.eks. lette ben under returneringen med apportemnet.

De kan ganske enkelt ikke overskue alle de ting, der er forbundet med afleveringen: Lige hjem, sidde pænt, kigge op og aflevere på kommando.

 

Alle elementer skal bygges op sten for sten. Og presses træningen for hårdt, kan hunden blive usikker på, om det, den gør, er rigtigt eller forkert, og da kan den i bestræbelserne på at få afløb for sin frustration finde på at lette ben, gnaske i emnet eller gøre et eller andet blot for trods alt at gøre noget.

Den stående hund kan også finde på at tage stand, uden at den på nogen måde har mærket vildt, hvis den fornemmer, at situationen tilspidses.

TILBEHØR I NETNATURSHOP.DK

BÆLTER BØGER DUFTE HUDPLEJE DYKKERUR HANDSKER HUND HATTE KORTHOLDER MÆND DUFFELBAGS KONTORTASKE BARSKAB MØBLER GIN PLAKAT KAFFE

LÆS MERE

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »