Jagtkniv og hobbykniv? Udbuddet er stort og hvad skal man vælge? Netnaturshop præsenterer fire forskellige, som alle passer til de flestes budget og behov

Af Netnaturshop.dk
Ingen jagt uden kniv.

Sidestillet med jagthunden er jagtkniven en del af jægerens standardudstyr. I hvert fald hvis den står på bukkejagt eller andre former for jagt på dansk eller udenlandsk storvildt.

Selv om det hører til de absolutte sjældenheder, at man får behov for at stikke og dermed afgange f.eks. en anskudt sommerbuk, skal kniven i brug hver gang en buk forender og den skal brækkes og dermed tømmes for blod og indvolde.

Netnaturshop.dk har valgt at præsentere fire forskellige jagtknive. Alle fire fra danske SEELAND OG DEERHUNTER, som begge er mest kendt for et meget bredt udvalg af jagt og fritidstøj.

SEELAND har p.t. kun en kniv i udvalget – til gengæld er den både forsynet med almindeligt knivblad, bugåbner m. knoglesav og udskifteligt skæfte i sort eller orange. Klik eller se præsentation herunder.

DEERHUNTER har sat fire forskellige knive i produktion. To er designet som klassiske jagtdolke og to som foldeknive eller hobbyknive med tre forskellige blade. 

Renbukken er nedlagt og skal herefter brækkes. Hver jæger har sin metode …

Hvilken jagtkniv man foretrækker, er en temperamentssag, men foldekniven har nogle fordele som dolken ikke har. Dels kan den foldes sammen og ligge i en lomme og dels er den forsynet med tre forskellige blade.

Et almindeligt blad til f.eks. at stikke og åbne bukken eller hjorten men, når den skal brækkes.

Derudover har den et afrundet knivblad til at føre kniven frem mod brystkassen under brækningen uden at at ramme maven og dermed risikere maveindhold i kødet. Med en spids jagtdolk er der altid en risiko med mindre man er meget forsigtig.

Endelig har “tre-i-en kniven” et savtakket knivblad designet til at save f.eks. en gren af med …

Det kan være i forbindes med afmærkning af påskudsstedet, hvis man skal have en schweisshund på eftersøgningen, da det er en fordel med en tydelig anmærkning af hvor bukken stod, da den blev ramt.

Den savtakkede kniv kan også være behjælpelig, hvis en gren er vokset ind i skudfeltet ved jagtstigen eller jagttårnet og derfor skal fjernes.

Som nævnt er valget mellem klassisk jagtdolk og foldekniv en temperament sag. Tre eller to -i-en kniven kan i princippet ikke noget, som den klassiske jagtfolk ikke kan.

 

KLIK OG LÆS MERE

KLIK OG LÆS MERE

KLIK og læs mere

KLIK og læs mere

KLIK og læs mere 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »