Formand for Jagttegnslærerforening hævder, at mange jagttegns-aspiranter er dumpet p.g.a. af uheldigt formulerede spørgsmål. Se de “uheldige” spørgsmål og Naturstyrelsens svar på kritikken

Af Redaktionen

Aage Smedegaard, formand for Jagttegnslæreforening mener det er forkert, at jagttegns-aspiranter, som har svaret på spørgsmål, der var uheldigt formuleret, ikke få lov til at gå op til ny prøve. Smedegaard mener der er i 2016 er tale om 10 spørgsmål, som enten er uheldigt eller direkte fejlagtigt formuleret.

Læs mere: Dumpet på grund af uheldige spørgsmål

Styrelsen fastholder, at der kun var en fejl i prøvematerialet, men indrømmer dog, at der har været enkelte spørgsmål, som har været dårligt formuleret.

I et skriftiligt svar til Jydske Vestkysten skriver Styrelsen, at der ikke som påpeget er 10 fejl i jagtprøverne i foråret 2016. Der var kun ét spørgsmål ud af 200, som ikke var i orden. (se link til udtalelser til Jyske Vestkysten nederst i denne artikel)

Det forkert formulerede spørgsmål trak Styrelsen tilbage og sikrede, at de få aspiranter, som allerede havde fået spørgsmålet og svaret forkert, ikke dumpede netop på grund af dét spørgsmål.

De spørgsmål, som Jagtprøvelæreforeningen har påpeget er fejlagtigt eller uheldigt formuleret, ses herunder.

– Vi synes, at det er rimeligt, at de aspiranter, der dumpede på baggrund af fejlene, får lov til at gå om. Det siger Aage Smedegaard, formand for Jagttegnslæreforening til Jyske Vestkysten.

Læs mere:

Undervisere og styrelse i slagsmål om fejl i jagtprøver