Prøv kræfter med den nye cyber-jagtprøve på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside.

Overvejer du på et tidspunkt at gå op til jagtprøven? Eller er du en af dem, der allerede har jagttegn, men gerne vil have pudset din viden af? I begge tilfælde er det oplagt at prøve kræfter med den nye cyber-jagtprøve på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside. Man kan her – helt anonymt – teste sin viden om jagt og vildt. Hvis man kliker sig ind på online-prøven får man serveret seks spørgsmål, som man kan svare enten ’ja’ eller nej’ til. Spørgsmålene, som også kan optræde i de rigtige jagtprøver, handler f.eks. om våbentyper, ammunition, skudafstand, artsbestemmelse ud fra billeder og hvor mange unger, de forskellige dyrearter får.

Hvis man f.eks. får fire rigtige, dukker der følgende meddelelse op på skærmen: ”Du ved en del om jagt og vildtspørgsmål, men det kan blive bedre. Prøv igen!”. Skov- og Naturstyrelsens koordinerende vildtkonsulent Sandor Hestbæk Markus har allerede nu modtaget stribevis af henvendelser og kommentarer i forbindelse med online-jagtprøven. Både fra garvede jægere og nybegyndere. ”Folk synes, det er sjovt. Og henvendelserne viser, at folk har en ret stor viden på området.

Ja, jeg må jo indrømme, at nogle af deltagerne rent faktisk har afsløret os i at have lavet nogle få fejl i oneline-prøven. Nogle gange går det lidt stærkt, når vi laver nye initiativer. Nu har vi imidlertid rettet fejlene”, lyder det fra vildtkonsulenten. Han understreger, at de rigtige jagtprøver er gennemkontrollerede og 100 procent uden fejl.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...