– Man medbringer heller ikke en dreng på en stripklub, eller en bar for at drikke alkohol. Sådan lyder argumentet i en anonym anmeldelse, der har trukket et dansk ægtepar gennem kommunal sagsbehandling, da de lod deres ni årige dreng nedlægge storvildt under jagtrejse i Sydafrika

Af Redaktionen

Hvornår er børn mental klar til at gå på jagt?

Det spørgsmål er fra tid anden til debat, da en lang række lande tillader børn at nedlægge vildt, hvis de er sammen med voksne, som har våben- eller jagttilladelser.

LÆS OGSÅ LÆSERBREVET:

BØRN PÅ JAGT

Men ikke alle deler synspunkter udtrykt i læserbrevet i linket herover, hvor det hævdes, at børn under jagt kan udvikle prisværdige egenskaber som f.eks. ro, tålmodighed og ansvarlighed.

Et jagtfoto, delt på de sociale medier, har således trukket forældreparret Jakob og Pernille Strunge gennem en kommunal sagsbehandling, da en anonym anmelder finder det angribeligt, at de har ladet deres ni årige dreng nedlægge en impala under en jagt i Sydafrika.

Den anonyme anmeldelse har nemlig udløst en sagsbehandling i Vejen kommune, der valgte at kalde forældreparret til samtale på baggrund af anmeldelsen, hvori det bl.a. hævdes, at børn på ni år ikke er mentalt rustet til at gå på storvildtjagt.

For at anskueliggøre sit synspunkt skriver anmelderen bl.a.:

” Det vil være åbenlyst for enhver, at man ikke medbringer en dreng til en stripklub, en bar for at drikke alkohol eller et kasino for at spille hasard syv år før denne har opnået den lovlige grænse”

Under en jagt i Sydafrika nedlagde en ni årig dansk dreng en impala, som han efterfølgende udstoppede sammen med sin far, der er konservator og indehaver af firmaet Trophy Art. Billeder fra jagten blev delt i Facebook-gruppen Alle os der går på jagt og opslaget udløste en anonym anmeldelse, som medførte, at ægteparret og forældrene til den ni årige blev kaldt til samtale i Vejen Kommune.  

Familien Strunge har overfor kommunen påpeget, at jagten foregik under kyndig vejledning og med stor respekt for vildtet og de regler, der gælder for jagt i Sydafrika …

Kommunen hævder omvendt, at have handlet efter reglerne.

Direktør for Børn & Familie, Morten Oldrup i Vejen Kommune oplyser dog, at han gerne ser en revurdering af den gældende praksis for dette område.

I følge TV2-SYD ønsker han ikke at kommentere den konkrete sag. Han konstaterer dog, at Vejen Kommune har handlet efter gældende lovgivning på området, som pålægger kommunerne at reagere på underretninger om børns trivsel inden for 24 timer.

Han undersstreger, at kommunen Ifølge servicelovens paragraf 155 er forpliget til at tage stilling til om en underretning giver anledning til akut iværksættelse af foranstaltninger.

Er der ikke grundlag for akutte foranstaltninger, vil forældrene blive indkaldt til en samtale, forklarer Morten Oldrup overfor TV2-SYD.

Officielt er sagen lukket. Men ægteparret finder det meget betænkeligt, at der nu er oprettet et sagsnummer i kommunen.

Hvis der sker endnu en anmeldelse mod Jakob og Pernille Strunges forældreskab, kan det nemlig betyde, at skolen bliver inddraget, hvorefter der måske skal foretages en børesamtale med den ni årige storvildtjæger.

Læs også læserbrevet:

BØRN OG JAGT OG BEHERSKET BEGEJSTRING

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »