Artikel sponsoreret af Pfizer Aps:

For en lang række jægere går jagtrejsen hvert år til Polen, men hvad skal man huske med hensyn til sikkerhed, lovgivning og udstyr ikke mindst

Artiklen er sponsoreret af Pfizer

Polen fungerer som mange danske jægeres andet hjemland: Nemt at rejse til i egen bil, god infrastruktur og smuk og vildtrig natur ikke mindst.

Sæsonmæssigt oplever de polske grænsevagter det største rykind af danske jægere omkring bukkejagtens begyndelse i maj. Men allerede i dagene omkring den første august, er der atter ekstra stor søgning mod de polske terræner, der i reglen administreres af enten jagtklubber eller af polske myndigheder.

I sommer- og sensommerdagene sidst i juli og først i august brunster råvildtet og mange danske jægere vender tilbage år efter år for at opleve lokkejagten på råbukke. Ved hjælp af lokketoner kan man nemlig efterligne en parringsvillig rå og derned snyde bukke på jagt efter råer, som endnu ikke er beslået (parret)

Når efteråret nærmer sig og nattetemperaturen begynder at falde, følger det store hjortevildt efter råvildtet. Nu er det deres tur til at føre slægten videre.

Allerede i september indfinder de første danske jægere sig på terrænerne og lyden af brølende hjort er på listen over årets absolutte højdepunkter i et aktivt liv som jæger og naturelsker.

Kronhjortene er de første, der brøler efteråret ind. Senere, når løjerne klinger af, byder dåvildtet sig til med spædende oplevelser.

Det hele stor rykind af danske jæger sker dog, når Polen begynder at arrangere drivjagt på navnlig vildsvin, men også på råvildt og kronvildt.

Denne sæson topper, når markerne er høstet og vildtet samler sig i f.eks. skov- og modeområder.

LÆS OGSÅ: DRIVJAGT I POLEN

Polen regnes som et meget sikkert land at rejse i. Men på den lange tjekliste – præsenteret herunder –  optræder også links til hjemmesider, der omhandler sikkerhed under rejse og ophold.

Europa er endnu ikke sluppet ud af Covid-19 og det skal man naturligvis være opmærksom på inden man triller over grænsen eller går ombord på fly eller færge.

Desuden optræder store del af Polen med rødt på kort udviklet over områder med udbredelse af TBE-smittede flåter.

Modsat smitte med borrelia – der opdages i tide – findes der ingen behandling, hvis man bliver smittet med TBE-virus og udvikler hjernebetændelse. Men … man kan dog vaccines mod TBE og dermed beskytte sig.

LÆS mere på Pfizers hjemmeside Flåtbid.dk

 

Herunder præsenteres huskeliste anvendt som pakkeliste af jægere, som i udpræget grad sætter pris på jagt i Polen  …

 

Sikkerhed

Mundbind

Håndsprit

TBE-status i området – tjek kort her

Sygesikringskort

Læs mere om coronapas og EU-regler HER

Mobiltelefon

Lader til mobiltelefon

Kort over Sverige

Myg– og flåtbeskyttelse

Flåttang


Lovgivning

Jagttegn til jagt i Sverige – læs også Jagttegn i Sverige

Adgang til solens op og nedgang

Kørekort

Pas

 

Udstyr til jagt og rejse

Betalingskort

Kontanter

Kniv

Riffel, magasin og bundstykke

Pudseklud

Skydestok

Ammunition

Lyddæmper

Afstandsmåler

Håndkikkert

Kniv

Kaffe eller te

Toiletpapir

Høreværn

Hat

Regntøj

Pyrshtøj

Støvler

Sko til hytten

 

Husk også

Kaffe eller te

Kaffekande

Sengetøj

Pude

Sovepose

Engangshandsker

Store og andre plastposer til kød og trofæ

Frysebokse – læs dog regler for hjemtagelse af kød fra f.eks. Polen

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »