kke mindre end 21 blåfinnet tun havnede ombord på en norsk fiskekutter. Sammenlagt kunne fiskeskipperen notere sig for ikke mindre end 4 tons tun …

Af Redaktionen

– Det var noget af en opgave at få de tunge tun ombord, siger skipper og ejer af Rune Hovden til Fiskeribladet Fiskaren.

For at få alle fisk landet havde mandskabet søgt hjælp hos kystvagten, da de 21 fisk vejede ikke mindre end fire tons samlet.

Blåfinnet tun betragtes som verdens dyreste fisk og hvert år kan man læse om svimlende høje priser på fiskemarkedet i Tokyo.

– Jeg har ingen idé om prisen, nu er vi bare nødt til at lytte til markedet, lyder det fra fiskeskipperen, der oplyser, at han er yderst begejstret for kvaliteten af fisken.

Tidligere blev der drevet kommercielt fiskeri efter blåfinnet tun i Norge, men det er nu ulovligt – og fiskene er rødlistet. Men er fangede fisk – landet som bifangst – døde eller døende skal de bringes i land. Rune Hovden tog af samme årsag radiokontakt til kystvagten, da de erfarede, at der var gået tun i garnet.

– Vi håber nu at vi får nok til at dække de udgifter, vi har haft. Det gik hårdt ud over udstyret, lyder det fra den norske fiskeskipper.

%d bloggers like this: