Ulv i kamp med hund efterlod ikke ulveblod til brug for DNA-analyse. Det oplyser Miljøstyrelsen

Af MST

En jagthund, som i sidste uge var oppe at slås med en formodet ulv nær Svenstrup i Nordjylland, slap helt uskadt fra kampen. Der er ikke fundet DNA-spor fra modstanderen på hunden. Det skriver Miljøstyrelsen. 

LÆS OGSÅ:

JAGTHUND I KAMP MED ULV

I sidste uge kunne man i flere medier læse om en jagthund, som torsdag den 6. januar (2022) var i kamp med en formodet ulv i en juletræsplantage nær Svenstrup i Nordjylland.

Hundens ejer var på jagt med sin hund, da hændelsen fandt sted. Hunden løb ifølge ejeren frit og fik færten af et andet dyr, forfulgte det og kom i kamp med det. Jægeren har beskrevet det forfulgte dyr som dobbelt så stort som hunden, mager og ranglet og med busket hale.

Efter hændelsen blev hunden undersøgt af en dyrlæge på Svenstrup Dyreklinik, som konstaterede, at den ikke havde skader hverken i form af huller eller blå mærker. Dyrlægen fandt heller ikke blod i hundens pels eller skæg.

Det er blevet nævnt i flere medier, at Naturstyrelsen ville foretage en DNA-undersøgelse for at se, om man kan identificere ulven.

I den forbindelse har der været forlydender om, at hundeejeren eller dyrlægen skulle være i besiddelse af en klud med blod fra hundens pels, men det har vist sig ikke at være tilfældet.

Dermed er der ingen DNA-spor af den formodede ulv, som kan sendes til analyse

Det konstaterer Miljøstyrelsen efter at have modtaget indberetning om hændelsen fra ulvekonsulenten.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »