DR1 sætter fokus på sydafrikansk produktion af næsehorn. Såfremt dette gøres lovligt, kan det måske hæmme det illegale marked, der presser dyrene mod udryddelse

Af Redaktionen

Et hemmeligt sted i Sydafrika har sydafrikaneren John Hume en stor farm med næsehorn.

John Hune er overbevist om, at lovlig handel med horn fra næsehorn kan redde dyrene fra krybskytteri, som nu er så voldsomt, at det presser dyrene mod udryddelse.

Læs også NN artikel fra 2015: Handel med næsehorn lovliggøres

Navnlig på den mere frie vildtbane, er dyrene er vanskelige beskytte og velorganiseret krybskytteri en evig trussel mod de tonstunge horn, der bærer horn, som på det sorte marked er deres egen vægt værd i guld.

Læs også: Stadig katastrofal mange næsehorn dræbes

Ikke enighed

Naturbeskyttelses-organisationer deler dog ikke alle John Hunes løsningsforslag, men i januar 2017 skal forslaget atter vurderes af de sydafrikanske domstole.

Vedtages forslaget endeligt vil det ikke alene gøre John Hune meget velhavende, det vil også betyde, at efterspørgslen efter horn fra næsehorn vil blive i hvert fald delvist legaliseret.

Om dette i sig selv vil mætte markedet og dermed bremse krybskytteriet er naturligvis et åbent spørgsmål eftersom man aldrig tidligere har sendt lovligt opdrættede horn fra næsehorn til de asiatiske markeder, der i dag aftager langt de fleste af ulovlige produkter.

Se DR1 udsendelse her:

Forhindrer krybskytteri 

Også bæredygtig trofæjagt ses ofte som en del af løsningen, og i sommeren 2015 fulgte CNN en trofæjæger på jagt efter det sorte næsehorn, den mest truede af de to afrikanske varianter.

Jægeren var i følge CNN parat til at betale 350.000 US$ for føje et sort næsehorn til sin samling.

LÆS MERE:

Næsehornsjæger i forsvar for bevaringsjagt 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »