New York Post: Kendte, kvindelige jægere udsættes for sand hetz på de sociale medier, alene på grund af deres interesse for jagt …

KILDE: New York Post (Den 17. juli 2014)

Texas cheerleader Kendall Jones og modellen Axelle Despiegelaere er de seneste, som har været udsat for en sand hetz på de sociale medier, alene på grund af deres interesse for jagt …

En online underskriftsindsamling med over 337.000 underskrifter krævede, at Facebook skulle fjerne Kendall Jones’ facebookprofil.

Helt så langt gik Facebook dog ikke, men de fjernede dog alligevel billeder af Jones med nedlagte eksotisk dyr.

Axelle Despiegelaere, den belgiske pige som fik en model-kontrakt efter at der var vist billeder af hende ved fodbold-VM, blev udsat for en sand hetz, da der blev bragt billeder af hende med en nedlagt antilope.

Kort efter opsagde kosmetik-giganten L’Oreal så hendes netop underskrevne modelkontrakt og de benægter i øvrigt, at det var på grund af billederne på Facebook.

Foto: Facebook

Uanset hvor usmagelig man end finder jagt, så er hetzen mod Jones helt og aldeles ude af proportioner:

1) Hendes jagt var helt legal. Som en talsmand for Jones påpegede: “Alle Kendall’s jagter i Zimbabwe og Sydafrika var 100 procent lovlige, med ordentlige tags og licenser tildelt på en forhåndsgodkendt kvote af landenes myndigheder.”

Og nej, “lovlig” er ikke det samme som “moralsk”, men at angribe disse unge kvinder personligt på grund af helt lovlig jagt er meningsløst. Hvis man har et problem med storvildtjagt, så skal man forsøge at ændre lovene, og ikke hovedløst angribe personer.

2) Jagt hjælper med at støtte fattige lokale afrikanske samfund. People magazine skriver i en artikel, at Jones betalte $ 160.000 i gebyrer og tjenester “leveret af lokale trackers, skinners og assistenter.” Disse penge gik til at skabe arbejdspladser, løn og mad i fattige dele af Zimbabwe og Sydafrika. Trofæjagt giver kød til de lokale landsbyboere og anslås til at bidrage med omkring 200 millioner dollars om året i indtægter.

3) Afrikansk jagt er et stort bidrag til naturbevarelse. Det er krybskytteriet, der udgør en trussel, ikke lovlig jagt. Rent faktisk er de organisationer, som bekæmper krybskytteriet afhængige af disse indtægter.

Hvordan kan jagt på dyr gavne dem? National Geographic har i en artikel beskrevet, hvordan “jagt er af afgørende betydning for bevarelsen i Afrika, ved at skabe økonomisk grundlag til at fremme og fastholde dyrelivet i et landbrugsland over store områder.”

Den internationale Conservation Caucus Foundation dokumenterer, at “private jagt bevarer dyrelivet på 540.000 kvadrat miles, hvilket er 22 procent mere landareal, end der findes i alle nationalparker i Afrika.”

Jagt medvirker med andre ord til at øge bestanden af vilde dyr, ved at sørge for en kontrolleret bestandsudvikling.

Indtægter på jagt spiller også en stor rolle i genetableringen af det hvide næsehorn, bemærker Gem Rhino International.

4) Dyr er ikke mennesker. Trofæjagt er ikke mord, uanset hvor meget nogle afskyr det.

Og hvis dyr har rettigheder, hvorfor så stoppe ved løver? Fortjener køer, høns og grise mindre beskyttelse?
Indespærring, mishandling, unaturlig adfærd i de moderne landbrugsmetoder; Afrikanske dyr kan i det mindste strejfe frit i det åbne savanne før døden.

5) Jægere er ofte midaldrende mænd, men hovedparten af harmen på de sociale medier synes rettet mod unge attraktive kvinder som Jones, Despiegelaer, Melissa Bachman, Olivia Opre, og Sarah Palin. Ikke mod de mandlige “Matcho”-typer.

Kelly Oliver, professor ved Vanderbilt, der har studeret “jagt-pige”-arketypen, forklarer, at “vi har stadig problemer med kvinder der bærer våben og rent faktisk bruger dem”, fordi det modsiger vores mere traditionsbundne opfattelse af kvinder.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 127)

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »