Kenyas løver forsvinder med alarmerende hastighed

Af Redaktionen

Kenyas statslige vildtbeskyttelses organ KWC (Kenya Wildlife Service) frygter, at alle Kenyas løver kan være uddøde inden for en så kort tidsperiode som tyve år.

Ifølge statsradioen KBC er antallet af løver faldet fra et total af 2.749 individer i 2002 til kun ca. 2.000 i år. (2009)

Det voldsomme fald i bestanden har ifølge KWC tre årsager:

Et stadigt øgende pres på løvernes områder grundet befolkningstilvækst og dermed øget behov for landbrugsområder

Sygdom

Klimaændringer

Der kan næppe herske tvivl om rigtigheden af det første punkt, da befolkningen stiger med næsten 3% om året.

Men at sygdom og klimaændringer skulle være medvirkende årsager ligner en politisk motiverede tilføjelser, der kan være hensigtsmæssige ved ansøgninger af udviklingsbistand.

Læs flere artikler relateret til løve:

[su_slider source=”category: 3434″ limit=”100″ link=”post” width=”1000″ height=”600″ pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”7000″] [/su_slider]

Dr. Laurence G. Frank fra Berkeley universitetet, der leder et uafhængigt projekt i Kenya, er da også uenige med regeringens udlægning om sygdom og klima.

Ukrudtsmiddel Furadan

Efter Dr. Franks mening skyldes problemet lokalbefolkningens udbredte og bevidste forgiftning af løver for at beskytte deres kvæg.

Farmerne har opdaget, at det let tilgængelige ukrudtsmiddel Furadan er særdeles effektivt til at forgifte løver. De behøver kun at drysse for nogle få cent på et dødt byttedyr og Furadans indhold af carbofuran gør det af med løverne, når de returnerer for at fortsætte fortæring af byttet.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »