I Danmark gør mænds impotens indhug i husholdningsbudgettet, mens kinesiske mænds problemer er en trussel for det afrikanske næsehorn.

Af Redaktionen

For nogle uger siden bragte Netnatur.dk en historie om soldaters nedskydning af næsehorn i Zimbabwe, men problemet er mindst lige så aktuelt i Sydafrika.

Pretoria News kunne lørdag d. 10. januar berette, at krybskytter i 2008 nedslagtede 76 næsehorn; en forøgelse på 760%! på bare et år. Og dette er endda kun det ”officielle” tal, mens uofficielle tal rapporteres så højt som 100 slagtede dyr i løbet af året.

I modsætning til store dele af Afrika, havde Namibia, Zimbabwe og Sydafrika efter 1960 opbygget og håndhævet præserverings-programmer for deres vildt.

Succeshistorier, som redningen af det næsten uddøde hvide næsehorn og elefantbestandens fortsatte vækst blev rost blandt vildtkonserverings-organisationer verden over.

Forventningerne til fremtiden var fortsat høje efter de tre landes politiske systemændringer mellem 1980 og 1994, men nu ser det desværre ud til, at evnen eller viljen til at beskytte vildtresurserne er ved at forsvinde, ikke bare i Zimbabwe, men også i Sydafrika. Dr. Jacques Flamand, der leder et projekt for sorte næsehorn i KwaZulu-Natal, Sydafrika udtaler  “Der har på det seneste været en voldsom stigning i krybskytteriet.

Tidligere blev der kun dræbt ganske få næsehorn, men alene i vores område blev der i 2008 dræbt hele 15 næsehorn. Jeg har mistanke om, at det er rige Kinesere, der ønsker at købe flere horn”.  

Ifølge Pretoria News mener de lokale autoriteter at udåden begås af lokale personer, der arbejder for kinesiske og vietnamesiske agenter.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...