Sophienholm skydeskole udvider antallet af bevægelige kastemaskiner og kan nu tilbyde en af Skandinaviens mest jagtrealistiske skydninger på drevne ”fugle”.

– Lad det være sagt med det samme. Vores klapjagtsarrangement er ikke for den jæger, der gerne vil skyde 25 skud og derefter slappe af og reflektere lidt over oplevelsen, fortæller Jesper Dellgren, der er indehaver af Dellgren Jagtskydeskole på Sophienholm ved Tølløse.

– Vores simulerede klapjagtsdag udbydes i to pakker. En stor pakke, der inkluderer 500 skud og en mindre til 250 skud pr. deltager. Målgruppen til dette arrangement er således en mere øvet gruppe jægere, der holder af jagt på drevne fugle som f.eks. fasan, agerhøns, grouse eller sneppe. – Nybegynderen og den mindre øvede jæger bør nok vælge et arrangement, hvor der til hver skytte er tilknyttet en skydeinstruktør. Afslutningsvis på et sådan arrangement, kan der udmærket arrangeres et mindre drev, hvor der sendes lerduer ind over skytterne fra forskellige vinkler. – Men vores klapjagtsarrangement er baseret på, at jægerne som udgangspunkt er selvhjulpne.

Kun i enkelte tilfælde vil vi rådgive en skytte, hvis denne konsekvent har problemer med et eller andet. Men vores rådgivning sker, mens lerduerne sendes ind over skytterne. Vi stopper ikke ”drevet” fordi en skytte har behov for hjælp til de duer, der curler til højre eller venstre etc., oplyser Jesper Delgreen, der mener, det er vigtigt at holde fast i, at arrangementet minder som meget om en jagtdag som overhovedet muligt.

– Arrangementet er delt i to, tre drev, og jeg tør godt påstå, at vi måske er den skydeskole i Skandinavien, der kan levere den mest jagtrealistiske klapjagtsdag. Det skyldes, at alle vores lerduekastere er bevægelige. Skytterne lærer med andre ord aldrig duernes bane at kende og principielt er der ikke to duer, der er helt ens.

Det eneste vores lerduer mangler, for at være helt realistiske, er vinger og fjer, griner Jesper Dellgren, der dog understreger, at man heller ikke på Sophienholm Skydeskole har opfundet accelererende lerduer.  – Men alt andet vil vi tilstræbe, minder så meget som en jagtdag, som overhovedet muligt. Vores arrangement henvender sig til grupper, og p.t. er det ikke muligt at tilbyde enkeltpersoner deltagelse på en klapjagtsskydning, slutter Jesper Dellgren. Læs mere på www.jagtskydeskole.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »