Et klippet hul på 90 x 90 centimeter i det vestjyske ulvesikre hegn, hvor der netop er dræbt og skambidt 25 får, er efter meget at dømme årsagen til det opsigtvækkende hunde- eller ulveangreb

Af Redaktionen

Med en tang er der klippet et 90 x 90 centimeter stort hul i et ulvesikkert hegn i Vestjylland, hvor der netop er mistet 25 får efter angreb af hunde eller ulve.

KLIK og læs også: 16 får dræbt bag ulvesikker hegn  

Det oplyser fårehyrde Peter Helén overfor jv.dk, hvor han giver udtryk for undren over denne form for adfærd, som altså efter meget at dømme har kostet 25 får livet.

Det er endnu ikke klarlagt via DNA-analyser om det er hund eller ulv, der har stået bag angrebet, men Peter Helén påpeger, at angrebene ligner de angreb, som de tidligere hos Storålam har oplevet, hvor det bevisligt har været ulve, der har stået bag angrebene på fårene, der anvendes som naturpleje.

Årsagen til at ulve i almindelighed kan finde på at dræbe langt flere får, end de kan spise, forklarer han med stress over husdyrene, der ikke flygter på samme måde som vilde dyr i naturen gør i forbindelse med et ulveangreb.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...