Køb af voksenhund: Begynd ved begyndelsen

Beslutter man sig for at købe en færdig trænet jagthund, er det vigtigt, at man begynder ved begyndelsen

Af Michael Sand

Mange jægere har som de fleste andre problemer med at nå det hele. Alene derfor bør man overveje at købe en færdigdresseret hund og springe hvalpetiden over

LÆS OGSÅ : KØB AF UDLÆRT JAGTHUND

Når man får den nye hund hjem, skal den med ud og se de nye omgivelser, den er blevet en del af. Men begynd på græsplænen og senere på fredelige arealer, hvor der ikke er biler og andre forstyrrende elementer.

Og når det gælder kommandoerne, som hunden er vænnet til at lystre, skal man begynde helt fra bunden, indtil både hund og fører er helt dus med signalerne.      

Jo mere man er sammen med hunden, jo hurtigere lærer man hinanden at kende, og normalt vil en hund, som f.eks. er vokset op i en kennel, hurtigt falde til, når den får opmærksomhed i sit nye hjem.

Efter nogle dage vil hunden som regel følge sin nye ejer og fører. Men hunden reagerer altid på flytning og vil i starten se, hvor langt den kan gå med sin nye fører.

Selv om hunden har vist, at den kan en række ting hos sin gamle ejer, skal den køres langsomt op hos sin nye. Alt skal læres under en anden fører.

Man skal ikke blive nervøs, hvis hunden virker en anelse forvirret, når den ankommer til sine nye omgivelser, selv om den normalt hurtigt omstiller sig.

Alligevel bør man holde hunden i snor de første dage, da den ingen tilknytning har til det nye sted. Man skal tænke på, at hele hundens verden med ét forsvinder, når den flyttes fra de vante omgivelser. Tag derfor en ting ad gangen.

Lav små lette øvelser med hunden og gør gradvis tingene mere og mere avancerede.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »