Rold skovs muligvis største kronhjort i nyere tid er desværre kommet af dage på en meget trist måde.

Fredag den 5. september omkring 25 minutter efter solnedgang blev han for første gang i år observeret ved sin sædvanlige brunstplads, men glæden blev desværre kort, for cirka to timer senere blev han kørt ned på vej 180.

Den trafikdræbte kronhjort fotograferet i bast 2008 Hjorten var en værdig arvtager til den berømte Fiskehalen der blev nedlagt på Lindenborg Gods’ jorde den 14.oktober 2004.

Denne fantastiske guldhjort blev senere opmålt til ikke færre end 215 point og var den hidtil største kronhjort nedlagt i Rold skov i nyere tid. Den trafikdræbte hjort var tolv år gammel og menes at være endnu større end Fiskehalen. Der er tale om en ulige 16-ender med et enormt udlæg og lange stænger som man ikke kan nå om under kronerne.

Jagtchef Elisabeth Svendsen har fulgt hjorten gennem adskillige år og har bland andet fundet begge hans kastestænger fra i år. Elisabeth beretter at man havde været meget glad for at have lige netop ham i avlen og fortsætter;

– Vi havde gerne set, at vi også i år kunne få mere afkom efter ham, før han skulle til de evige jagtmarker, men det er desværre den risiko, der er ved at have vildt på den frie vildtbane. – Vi havde hellere set, at det var en jæger, som efter en længere pürsch nedlagde ham med en veltilrettelagt kugle.

–  Sådan en hjort, som har gået i skoven i så mange år, burde der være en helt speciel historie ved, når hans trofæ hænger på væggen ved en heldig jæger. Nu kommer trofæet til at hænge på vores godskontor vedhæftet en sørgelig historie.

Rold skovs bestand af kronhjorte er på omkring 600 og af særlig interesse, da de menes at være genetisk rene og stamme i lige linje fra den 10.000 år gamle oprindelige bestand.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »