90 kommuner melder sig klar til at dyste om titlen  Danmarks VILDESTE kommune – en dyst på biodiversitet, som er iværksat af miljøminister Lea Wermelin, der også udgør den ene halvdel af konkurrencens dommerpanel

Af Redaktionen 

Flere VILDE kubikmeter i kommunen, engagement af VILDE borgere eller noget helt VILDT tredje. 90 kommuner har meldt sig ind i konkurrencen. 

Sådan lyder det i pressemeddelse fra Miljøministeriet. 

Rammerne er frie, og der er dermed mange veje til sejren i dysten om at blive Danmarks VILDESTE kommune og dermed få overdraget 1 million af Den Danske Naturfond dedikeret til et VILDT naturprojekt.

Hvem der ender med at blive kåret som Danmarks VILDESTE kommune er op til dommerpanelet, der består af miljøminister Lea Wermelin og biolog Morten DD. Hansen.

 

– Det er overvældende og helt fantastisk, at så mange kommuner tager kampen op for at gøre vores natur vildere og komme biodiversiteten til undsætning. Det gør en forskel, når mange gode kræfter trækker i samme retning. Derfor er det så vigtigt, at kommunerne får vild natur og biodiversitet på dagsordenen

Det fortæller miljøminister Lea Wermelin.

Kommunekonkurrencen er en del af Miljøministeriets kampagne ’Sammen om et VILDERE Danmark’, der skal få kommunerne og danskerne til at lade græsslåmaskinen stå og i stedet dyrke, hylde og omfavne den vilde natur.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »