Svensk politiker rejser debat om svensk rovdyr-politik og kræver nu erstatning for ulvedræbte dådyr på sin ejendom.

Ulveangreb på dådyr i Finspång har fået amts-og kommunalpolitiker, Carl-Gustaf Mörner (M)i Finspång til at kræve offentlig refusion for tabet af de fritlevende dådyr, som ulvene har dræbt på hans ejendom. Det skriver Jaktjournalen.se I perioden fra juli frem til midt i oktober har ulvene nedlagt mindst ni vilde dyr i Finspång Kommune.

Ifølge Carl-Gustaf Mörner, betyder det, at han kommer til at lide et økonomisk tab, da han mangler dyrene til de jægere, der betaler for at jage på hans ejendom. Derfor kræver han nu offentlig erstatning på 11.600 svenske kroner. Men erstatningskravet handler ikke udelukkende om den konkrete kompensation.

– Jeg mener det er vigtigt, at demonstrere hvilken konsekvens den nuværende rovdyrpolitik har på en række menneskers økonomi, udtaler Mörner. Han hævder, at han indgav sit erstatningskrav med henblik på at indlede en diskussion om, hvem der skal kompenseres, når vildtet bliver dræbt af rovdyr. I dag kan kun indehavere af traditionelle husdyr, som kan tildeles kompensation.

– Men enhver, der driver virksomhed, uanset om det gælder malkekvæg, får eller jagt bør være ligestillet, siger Carl-Gustaf Mörner.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »