Det er ikke kun mennesker, der kan ende i en destruktiv kamp med sig selv. Men hvor vores kamp bunder i en mental tilstand, er hjorten i dette opslag bogstaveligt talt fanget i sig selv

Af Redaktionen

Det hævdes, at vi mennesker ofte er vores egen værste fjende. På et mentalt niveau kan vi bruge tid på tanker, der ikke bringes os videre. Eneste output er at vi skader os selv og det liv vi har fået. 

Dette destruktive fænomen optræder tilsyneladende ikke hos dyr. De lever,  hvor de er – nu og her. Hvad der er sket i fortiden og hvad der måske sker i fremtiden, bruger de ikke ressourcer på.

Derfor optræder især vilde dyr – set med vores øjne – mere frie og glade, end mange mennekser, der tynget af fortiden og bekymringer om fremtiden er havnet i en selvudslettende og alt andet end livsbekræftende spiral.

I sjældne tilfælde kan dyr dog også være til skade for sig selv og hvordan hjorten på billedet herunder har formået vikle sig ind i sig selv melder historien ikke noget om.

 

Opslaget er set på Svensk Jakt, og vedrører en svensk kapitalhjort, der åbenbart har formået at sætte sin klov fast i toppen af geviret med det resultat, at den har låst sig selv fast. 

Hvorvidt den uheldige situation er sket under kamp, vides ikke. Men at hjorte af og til kæmper så hårdt, at det koster den ene eller dem begge livet ses af og til.

Det er nedenstående et eksempler på.

Over en årrække fulgte vildtbiolog Egon Bennetsens en meget stor hjort, som han kaldte “Kæmpen”. Det kom der en stribe videoer og billeder ud af. 

Men alting har en ende og på underfundig vis gik det en dag op for biologen at hjorten var faldet i kamp. 

Hvordan det gik til, kan man læse mere om i nedenstående link, hvor den danske vildtbiolog med både vemod og lettelse beretter om de oplevelser som han delte med Kæmpen i dens forholdsvis lange liv.

Kæmpen

En kæmpe er død

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 134)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »