Den norske bestand af kronvildt er vokset og vokset og i dag er bestanden så stor, at kronvildtet flere steder betragtes som skadevoldende vildt.

KORT NYT UDLAND Svenskernes vildsvineproblemer vokser og vokser. Og mod vest er det nordmændene, der har problemer med en kraftig voksende bestand af kronvildt.

I det sydlige Norge er bestanden nu så stor, at afskydningen sandsynligvis sættes kraftigt i vejret for at få bugt med bestandens himmelflugt. Navnlig Vesterlandet har de seneste år oplevet en kraftig voksende bestand. Bestandens udvikling har fået flere skovejere til at råbe på handling, skriver det svenske Jaktjournalen.

Flere skovområder er allerede ødelagt af de store hjorterudler og det kommende år vil man givetvis opleve en kraftig bestandregulering. Afskydningen i Møre og Romsdal vil givetvis blive hævet fra de nuværende 9.000 dyr til 15.000 stykker kronvildt. I hele Norge blev der i sæsonen 2007/2008 nedlagt 32.000 dyr, hvilket er næsten tre gange så mange, som der blev skudt i 1991.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »