Vildtforvaltningsrådet fatsholder arealkravet og ønsker fem måneders jagttid på kronhjort – herunder jagt i kronvildtets brunstperiode

Af Redaktionen 

Af Redaktionen

Fem måneders jagttid på kronhjort + jagt i kronvildtets brunstperiode. Det er blandt Vildtforvaltningsrådets ønsker til fremtidens jagttid på kronhjort større end spidshjort. 

Dermed går Vildtforvaltningsrådet i den modsatte retning af DCE, der oprindeligt forslog, at man flyttede jagten på kronvildt ud af brunsten, da denne periode i udpræget grad er målrettet jagt på ældre hjorte. Altså hjorte som man i samme rådgivende udvalg ønsker en større andel af i den danske bestand.

Også den danske vildtbiolog Egon Bennetsen har i en lang række artikler redegjort for, at jagt i brunstperioden kan være skadelig i forhold til bl.a. den målsætning, som Vildtforvaltningsrådet selv har formuleret.

Se oversigt over Egon Bennetsens artikler HER  

 Regionalt kan der fastsættes kortere jagttider, og det bør tilstræbes, at jagttiderne ensrettes, lyder det fra Vildtforvaltningsrådet, som udover arealkrav også vil se nærmere på anvendelse af forpligtende samforvaltning, som i folkemunde også omtales som frivillige tvangslaug. 

I sammenhæng med arealkrav i forbindelse med jagt på kronvildt og dåvildt, – som endnu ikke er vedtaget – er indstillingen, at udvide rammen for jagttiden på kronhjort større end spidshjort til at gå fra 1. september til 31. januar

Det skriver Jægerforbundets hjemmeside, hvor man også kan læse, at jagttiden på kronkalv indskrænkes således at denne ikke kan være jagtbar i september og februar.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »