Regeringen vil nedbringe jægernes CO2 udledning og indføre krudtfrie jagtdage. Forslaget støttes af Dansk Jagtforbund, som dog har et enkelt forbehold

Af Netnaturs Rokoko Nyheder 

De danske jægere skal fremover afvikle mindst to krudtfrie jagtdage i løbet af en jagtsæson.

På disse jagter skal madpakken tillige være helt grøn – dog må bønnepostejen gerne pyntes med rødbeder eller rødkål. Jægerne opfordres dog til at undgå både gule ærter og brunkål, da følgevirkningerne af dette kan påvirke klodens CO2-niveau ekstremt negativt.

Sådan lyder et forslag fra miljøminister Lea Wermelin. 

– Vi skal alle udvise samfundssind og nedbringe vores forbrug af kød og jeg er sikker på, at forslaget vil falde i god jord hos de danske jagtforeninger, lyder det fra den danske miljøminister. 

Hos Dansk Jagtforbund, der består af lutter gæve jægersmænd og – kvinder, er forslaget faldet i god jord. 

– Vi mener, det er et rigtig godt forslag, med god signalværdi for jægerne, da vi nu endelig kan vise, at jagt ikke kun handler om at skyde noget. Men der er dog nogle ting, vi lige skal have præciseret. Vi vil nemlig gerne have lov til – med mundbind naturligvis – at sige “BANG”, når vi hæver bøssen og sigter efter det vildt der kommer for. Vi håber, at ministeren er lydhør over for denne tilføjelse …

Hos Dansk Jagtforbund anbefaler man, at der maksimalt afvikles én større jagt pr. måned. I praksis vil det sige fem jagter om året. To ud af dem skal altså ifølge det nye forslag være krudtfrie …

Tilslutningen skal ses i lyset af, at Dansk Jagtforbund har tilsluttet sig den grønne bølge og accepteret, at bly i riffelammunition skal udfases.

Christian Lind Clausen fra Dansk Jagtforbund fortæller, at man har indledt en samarbejde med Teknologisk Institut om at finde frem til nye grønne projektil-typer:

– Bly er jo problematisk, og kobber er vel egentligt ikke meget bedre. Så for at være med helt fremme på det grønne område, undersøger vi lige nu, om ikke man kan fremstille veganske projektiler baseret på f.eks. træ med en ekspanderende gulerods-spids.

Formanden tilføjer afslutningsvist, at man skal har flere grønne tiltag i pipelinen.

Bl.a. har man kontaktet Dansk Mountain Bike Forbund, om ikke de har lyst til at cykle med en personanhænger i skovene. På denne måde kan transporten mellem såterne blive helt grøn.


Netnaturs rokoko-redaktion gør opmærksom på, at alle rokoko-nyheder er det pure opspind og tillige totalt blottet for enhver form for jordforbindelse.

 

 Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »